Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Am primit decizia de pensioanare si valoarea pensiei difera de suma calculata cu programul dvs. cu cativa lei. Va multumesc pentru sprijinul acordat si va doresc sanatate si putere de munca pentru a fi utili in continuare la cat mai multe persoane.
Va rog sa-mi raspundeti la doua intrebari:
1. Nu mi s-au luat in calculul pensiei sumele dintr-o adeverinta.
Motivarea din decizie este, citez:
Elementele din adev. nr. ... referitoare la prime de acanta, prime de Craciun, prime de Pasti nu s-au valorificat deoarece nu au facut parte din baza de calcul a pensiilor conform legislatiei anterioare date de 01.04.2001 si HG. 257/2011 privind normele de aplicare a legii 263/2010.
In adeverinta eliberata de angajator scrie:
Se adevereste ca dl. ... a obtinut in perioada iunie 1998 - martie 2001 in afara drepturilor salariale lunare si de urmatoarele sume platite din fondul de salarii.
Apoi sunt insirate pentru fiecare luna sumele respective:
La final se stipuleaza:
Pentru sumele respective unitatea a platit contributiile angajatorului legale prevazute de legislatia in vigoare la aceea data. Mentionam ca pentru perioada iunie 1998 - martie 2001 s-a calculat si virat contributia angajatorului la asigurarile sociale la sistemul public de pensii.
Vrea sa stiu daca cei de la CJP au procedat corect si daca nu ce ma sfatuiti.
2. Am o prietena nascuta in februarie 1960. A lucrat 24 de ani in Romania si 16 ani in Italia, cu contract, unde lucreaza si in prezent. Se incadreaza la vreun tip de pensie? Daca se va pensiona poate sa incaseze si pensia si sa lucreze in continuare in Italia?
Multumesc.