Subiect "Calcul perioada vechime" Deschis de Eugen Martin la data: 01/14/2021 7:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul perioada vechime
Scris de: Eugen Martin la data: 01/14/2021 7:07am
Gen:Masculin
Data nasterii:17.08.1967
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua ,
sunt nascut in 17.08.1967, lucrez din anul 1984 august, cu stagiul militar intre septembrie 1987-ianuarie 1989, fara grupe de munca grea , cursuri facultate 3 ani la zi - absolvent cu diploma in 2010 (2007 -2010 perioada in care am lucrat in paralel cu frecventarea facultatii). Mentionez ca de la prima angajare pana in prezent am fost angajat permanent- fara perioade de somaj sau inactivitate, cu exceptia stagiului militar mentionat.
Va rog sa-mi spuneti care este perioada acumulata ca vechime pentru pensie . Daca cele doua perioade (stagiul militar si respectiv perioada de studii - in care am fost angajat cu norma intreaga contribuind lunar la fondul de pensii , inclusiv la pilonul 2 si care ar fi data la care pot iesi anticipat la pensie .

Va multumesc.
Re: Calcul perioada vechime
Scris de: la pensie la data: 01/14/2021 2:47pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 17 august 2032 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti urmatorul stagiu de cotizare :
- Stagiu de cotizare lucrat de 35 ani si 1 luna, presupunand ca in perioada facultatii ati lucrat cu progrm de 8 ore zilnic, fara concediu fara plata.
- Stagiu de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar de 1 an si 4 luni.
Perioada in care ati urmat cursurile universitare, la zi sau la seral, nu se iau in calcul ca stagiu de cotizare asimilat daca in acea perioada ati realizat stagiu de cotizare.
In aceste conditii aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata la varsta de 60 ani adica in data de 17 august 2027. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani adica dupa data de 17 august 2027 atunci cand va completati stagiul de cotizare cu 8 ani si realizati un stagiu de cotizare lucrat, total de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de stagiu militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1