Subiect "doua contracte" Deschis de ieseanul la data: 01/27/2021 8:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
doua contracte
Scris de: ieseanul la data: 01/27/2021 8:54am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La multi ani cu sanatate !!! Revin la Dvs cu o problema, daca puteti sa ne ajutati, sincer nu avem incredere in cei de la filiala si vrem sa aflam de la dvs....sotia are de 5 ani contract normal individual de munca pt 2 ore/zi, azi a incheiat cu o firma un contract de munca pt 8 ore/zi, are voie sa aiba doua contracte cu 10 ore pe zi? ea e persoana cu handicap grad accentuat. este vreo problema? va multumim mult !!
Re: doua contracte
Scris de: ieseanul la data: 01/27/2021 8:58am
ieseanul :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:La multi ani cu sanatate !!! Revin la Dvs cu o problema, daca puteti sa ne ajutati, sincer nu avem incredere in cei de la filiala si vrem sa aflam de la dvs....sotia are de 5 ani contract normal individual de munca pt 2 ore/zi, azi a incheiat cu o firma un contract de munca pt 8 ore/zi, are voie sa aiba doua contracte cu 10 ore pe zi? ea e persoana cu handicap grad accentuat. este vreo problema? va multumim mult !!

am uitat sa precizesz faptul ca ...ea va sta acasa si va lua o suma de bani pe card...firma va beneficia de avantajele de rigoare...nu ma deranjeaza ca ia o suma mai mica decat contractul- cam un sfert-, restul il ia firma, problema este daca este legal sa aiba 2 contracte , unul de 2 ore pe zi si altul de 8 ore pe zi, fiind persoana cu handicap accentuat. multumim !!
Scris de: mihai la data: 01/28/2021 2:02am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Scris de: la pensie la data: 01/28/2021 2:36am
Intrebarea vizeaza un domeniu care nu face parte din sfera noastra de preocupare si din aceasta cauza este foarte probabil sa nu cunoastem in amanunt prevederile legale din acest domeniu.
Dar pentru dv va vom spune opinia noastra.
Deoarece in legislatie se precizeaza ca cei cu dizabilitati trebuie sa beneficieze de aceleasi drepturi ca ceilalti nu credem ca problema consta in numarul de ore, desi in legea 448/2005 se prevede ca munca pe care o presteaza persoanele cu handicap trebuie sa fie conforma celei precizate de comisia de expertiza.
O alta problema poate surveni prin faptul ca asa cum va precizam in un raspuns anterior, conform aceleieasi legi persoanele cu handicap sunt obligate sa anunte la filiala orice modificare in starea materiala si nu stim ce consecinte pot rezulta din aceasta.
Deasemeni din precizarea facuta de dv, fara a dori sa cunoastem amanunte, credem ca situatia nu este chiar conform legii si este pericolul ca banii luati pe acest contract sa fie returnati.
Scris de: ieseanul la data: 01/28/2021 2:54am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumim pt raspuns! care bani sa fie returnati? cei de la DASPC sau salariul care il ia? Deci are contract de 2 ore ca persoana normala ca sa zic asa la o firma...si un contract de 8 ore cu certificatul de handicap..salariul il da statul, firmei care a angajat-o pe baza certificatului...firma are si alte avantaje, logic ..pe certificatul de handicap nu scrie cate ore are voie sa munceasca. hmm..nu stiu ce sa facem...presedintele asaociatiei surzilor a zis ca nu-s probleme, d-na care a angajat-o la fel a zis ca nu-s probleme, dar simt eu ca ceva nu e chiar ok, daca era persoana normala da, nu erau pb, putea avea si 16 ore contracte, dar asa...are certificat cu grad de handicap accentuat permanent...nu stiu ce sa facem...ce ne sfatuiti, va rugam? numai in dvs avem incredere !! nu as vrea sa i se opreasca banii de la das, prefer sa renunte la cei 400 lei care i se va da lunar, o perioada cat da voie legea - un an jumate mi se pare-...imi cer iertare, stiu ca nu e un domeniu cu care lucrati, dar nu stim la cine sa apelam :(
Scris de: la pensie la data: 01/28/2021 3:44am
Ne pare rau ca nu ati inteles care este situatia, nu este problema numarului de ore lucrate.
Aceasta prevedere legala a fost facuta pentru a ajuta persoanele cu handicap sa fie angajate si sa lucreze efectiv, iar banii care sunt acordati de stat si 25 % din salariu sa fie platiti persoanei cu handicap daca munceste numarul de ore stabilit prin contract. Dar dv ne spuneti o cu totul alta situatie.
Nu cunoastem toate consecintele in cazul constatarii acestei situatii dar si aceea de a returna bani primiti pe acest contract de 8 ore este destul de grava pentruca perioada maxima care se poate imputa este de maxim 3 ani evident daca s-au primit bani pe minim 3 ani.
Va rog sa ne iertati daca opinia noastra este contrara intereselor dv si in consecinta puteti sa nu tineti seama de ea.
Scris de: ieseanul la data: 01/28/2021 4:03am
la pensie :
Ne pare rau ca nu ati inteles care este situatia, nu este problema numarului de ore lucrate.
Aceasta prevedere legala a fost facuta pentru a ajuta persoanele cu handicap sa fie angajate si sa lucreze efectiv, iar banii care sunt acordati de stat si 25 % din salariu sa fie platiti persoanei cu handicap daca munceste numarul de ore stabilit prin contract. Dar dv ne spuneti o cu totul alta situatie.
Nu cunoastem toate consecintele in cazul constatarii acestei situatii dar si aceea de a returna bani primiti pe acest contract de 8 ore este destul de grava pentruca perioada maxima care se poate imputa este de maxim 3 ani evident daca s-au primit bani pe minim 3 ani.
Va rog sa ne iertati daca opinia noastra este contrara intereselor dv si in consecinta puteti sa nu tineti seama de ea.
Multumim mult pt raspuns, apreciem f mult !! O sa dam un email chiar la...DAS, nu o sa spun numele evident, o sa vad ce zic cei de acolo..daca nu e legal, isi da demisia si gata nu vreau sa avem probleme!! Multa sanatate si multumim mult inca o data pt amabilitate dar si rabdare !! va pupam !!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1