Subiect "Calcul pensie" Deschis de r.i. la data: 01/28/2021 3:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie
Scris de: r.i. la data: 01/28/2021 3:04am
Gen: M
Data nasterii: 21.09.1959
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Pentru perioada lucrata cu contract parțial de muncă cuprinsă intre august 2018 si 31 decembrie 2019, când angajatorul a fost obligat să plătească contribuțiile (inclusiv cea la pensie) echivante unui salar minim pe economie, angajatului ce contribuție i se ia în calcul: cea reținută și virată de angajator(adică pentru venitul minim pe economie), sau cea aferentă perioadei de lucru din contractul de muncă (adică venitul pentru X ore cât prevedea contractul de muncă)?
Re: Calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 01/28/2021 3:54am
Suma luata in calculul pensiei este cea pentru care s-a platit contributie de asigurare sociala (CAS). Aceasta suma se ia integral in calculul pensiei din sectorul public de pensii daca nu s-a contribuit la pilonul II de pensii.
Scris de: r.i. la data: 01/28/2021 1:44pm
la pensie :
Suma luata in calculul pensiei este cea pentru care s-a platit contributie de asigurare sociala (CAS). Aceasta suma se ia integral in calculul pensiei din sectorul public de pensii daca nu s-a contribuit la pilonul II de pensii.

Cred că nu am fost înțeles.

În acea perioadă am avut un contract de muncă cu timp parțial de 2 ore/zi, cu salariul minim pe economie. Societatea a fost obligată să achite (CAS) pentru salariul minim pe economie.
Pentru calculul pensie se ia în calcul venitul aferent celor 2 ore/zi sau salariul minim pe economie?
Scris de: la pensie la data: 01/28/2021 2:08pm
Noi am inteles corect.
In mesajul initial nu ati precizat ca este cazul dv ci ati intrebat cum se procedeaza in cazul general si raspunsul nostru a cuprins si cei care au contribuit si la pilonul II de pensii.
In cazul dv care nu ati contribuit la pilonul II de pensii si angajatorul a platit CAS pentru salariul minim vi se va lua in calculul punctajului pensiei salariul minim pe economie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1