Subiect "spor de vechime" Deschis de Tudori Camelia la data: 01/28/2021 4:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
spor de vechime
Scris de: Tudori Camelia la data: 01/28/2021 4:54am
Gen: F
Data nasterii: 05.10.1963
Stagiul de cotizare: 39 ani, din care 16 ani si 5 luni in grupa II.Data angajarii 22.10.1982
Alte date: Unchiul meu mi-a zis ca a aflat de la DVS. ca "programul de calcul al Casei de Pensii nu ia in calcul sporul de vechime trecut in adeverintele eliberate de fiecare angajator ci face o reconstituire automata, iar dupa 1 aprilie 1992 acesta este inclus in veniturile (salariile) trecute in cartea de munca si nu mai trebuie introdus separat in program."

Intrebare: As dori sa aflu ce spor de vechime se ia in calcul in cazul meu, eventual sa utilizez si programul de calcul de pe site-ul dvs.

VA MULTUMESC ANTICIPAT!
Re: spor de vechime
Scris de: la pensie la data: 01/28/2021 1:43pm
Da unchiul dv are dreptate. Sporul de vechime se acorda automat (fara adeverinta) in perioada 01 martie 1970- 01 aprilie 1992 asa cum explicam noi pe acest site pe pagina la care ajungeti facand click pe "Spor de vechime" de pe aceasta pagina de forum. Atat sporul de vechime cat si alte sporuri trebuiau sa fie incluse in salariul inscris in carnetul de munca incepand cu septembrie 1992 insa nu toti functionarii au respectat aceasta indicatie. Astfel ca daca aveti o adeverinta cu sporuri aceste sporuri trebuie introduse in program astfel :
- Sporul de vechime din aprilie 1992 pana la data includerii lui in salariu din carnetul de munca.
- Alte sporuri, de la acordare pana la data includerii lor in salariul din carnetul de munca.
Nu va putem preciza sporul dv de vechime pentruca nu cunoastem perioada lucrata de dv.
Va sfatuim sa deschideti un program pe numele dv, sa introduceti date pe care le aveti, dupa care sa reveniti si sa cereti verificarea lor. Cu aceasta ocazie va vom calcula si sporul dv de vechime inainte de 01 aprilie 1992.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1