Subiect "Pensii" Deschis de Stan Gheorghita la data: 02/02/2021 8:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensii
Scris de: Stan Gheorghita la data: 02/02/2021 8:28am
Gen:M
Data nasterii: 30 Octombrie 1961
Stagiul de cotizare:37 ani si 8 luni
Alte date: In cei 37 de ani si 8 luni se regasesc: 1 an si 11 luni grupa 1, 3 ani si 11 luni grupa 2, 6 luni grupa deosebita, si 1 an 10 luni si 28 de zile absolvit Scoala Militara.
Tot in cei 37 de ani si 8 luni sunt inclusi si 6 ani ,9 luni si 28 de zile lucrati in cadrul armatei.
Intrebare: 1) Va rog frumos sa-mi calculati toate genurile de pensii tinand cont ca am acei aproape 7 ani lucrati in cadrul armatei.
2) Daca perioada lucrata in armata a fost incadrata ca si grupa 1 sau grupa 2 a ?
Va multumesc anticipat.
Re: Pensii
Scris de: Stan Gheorghita la data: 02/02/2021 9:05am
Stan Gheorghita :
Gen:M
Data nasterii: 30 Octombrie 1961
Stagiul de cotizare:37 ani si 8 luni
Alte date: In cei 37 de ani si 8 luni se regasesc: 1 an si 11 luni grupa 1, 3 ani si 11 luni grupa 2, 6 luni grupa deosebita, si 1 an 10 luni si 28 de zile absolvit Scoala Militara.
Tot in cei 37 de ani si 8 luni sunt inclusi si 6 ani ,9 luni si 28 de zile lucrati in cadrul armatei si 1 an 11 luni si 30 de zile lucrati in Spania pentru care am adeverinta.
Intrebare: 1) Va rog frumos sa-mi calculati toate genurile de pensii tinand cont ca am acei aproape 7 ani lucrati in cadrul armatei.
2) Daca perioada lucrata in armata a fost incadrata ca si grupa 1 sau grupa 2 a ?
Va multumesc anticipat.
Re: Pensii
Scris de: la pensie la data: 02/03/2021 4:16am
Regretam sa constatam ca dv nu faceti efortul sa va informati daca ati lucrat in grupele de munca in sistemul militar si ne cereti noua sa facem toate calculele posibile,
Conform legislatiei actuale avand stagii in doua sisteme de pensii neintegrate, public si militar, aveti urmatoarele drepturi la pensie in cele doua sisteme :
In sistemul militar de pensii:
Daca acum nu mai lucrati in acest sistem aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta imediat daca aveti o vechime de 10 ani in sistemul militar de pensii cumuland perioada lucrata efectiv in sistemul militar, perioada scolii militare si perioada suplimentara acordata pentru perioada lucrata in grupele de munca in sistemul militar.
In sistemul public de pensii
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 30 octombrie 2026 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 1 an intreg lucrat in gr I de munca, stagiul de 4 ani intregi lucrat in grupa II de munca (completat cu 1 luna neutilizata la grupa I) beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 1 an si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu perioada lucrata in sistemul militar si realizati un stagiu total de cotizare de 39 ani si 2 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 1 an intreg lucrat in conditii speciale si stagiul de 5 ani intregi lucrat in grupa conditii deosebite de munca (completat cu 7 luni neutilizata la grupa conditii speciale) beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si 2 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 10 luni adica in data de 30 august 2024.
Nu puteti sa va pensionati cu pensie anticipata partiala in 30 octombrie 2021 deoarece pentru aceasta trebuie sa realizati stagiul de cotizare de 35 ani lucrat numai in sistemul public (dv aveti 30 ani si 3 luni) si nici pensie anticipata deoarece pentru aceasta trebuie sa realizati stagiul de cotizare de 43 ani, lucrat numai in sistemul public.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1