Subiect "Calcul pensii !" Deschis de Stan Florentina la data: 02/02/2021 9:11am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensii !
Scris de: Stan Florentina la data: 02/02/2021 9:11am
Gen:F
Data nasterii: 6 martie 1961
Stagiul de cotizare:23 ani si 3 luni
Alte date: Din cei 23 de ani si 3 luni ,3 ani sunt in grupa a 2 a , iar 2 ani si 29 de zile sunt lucrati in Spania.
Intrebare:Va rog frumos sa-mi calculati toate genurile de pensii. Va multumesc anticipat.
Re: Calcul pensii !
Scris de: la pensie la data: 02/03/2021 4:37am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 06 martie 2023 la varsta standard de pensionare de 62 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 3 ani intregi lucrat in gr II de munca nu beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda pentru stagii de minim 5 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 3 ani intregi lucrat in grupa conditii deosebite nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare deoarece acesta se acorda celor care au realizat stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 31 ani si 1 luna.
Nu puteti sa va pensionati cu pensie anticipata partiala deoarece pentru aceasta trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare de 32 ani si 1 luna si nici pensie anticipata deoarece pentru aceasta trebuie sa realizati stagiul de cotizare de 40 ani si 1 luna.
Aveti dreptul la pensie de invaliditate daca suferiti de o afectiune care va reduce capacitate de munca sub 50 %.
Nu am luat in vedere pensia de urmas.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1