Subiect "Cum se aleg cei 5 ani pentru pensia militară" Deschis de Cosmin la data: 02/03/2021 5:58am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cum se aleg cei 5 ani pentru pensia militară
Scris de: Cosmin la data: 02/03/2021 5:58am
- în legea 233/2015 se prevede:
Art. 28.
(1) Baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art. 3 lit. a) -c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Eu am muncit 17 ani în sistemul militar și am muncit 7 ani în sistemul civil. Pot aplica pentru pensie militară, dacă la acel moment îndeplinesc și condițiile de vârstă fără penalizări?
Adică, după 7 ani de lucru ca civil, mai pot pot alege 6 luni din ultimii 5 ani din totalul de 17 ani de activitate ca militar pentru stabilirea pensiei, deși în ultimii 7 ani am lucrat ca civil? Ori pentru a opta pentru pensia militară trebuie să fi activat în ultimii 5 ani în sistemul miliar?
Vă mulțumesc.
Re: Cum se aleg cei 5 ani pentru pensia militară
Scris de: la pensie la data: 02/04/2021 5:57am
Regretam ca nu va putem da lamuriri privind calculul pensiei militare, deoarece site-ul nostru se ocupa de pensiile din sectorul public si am dat raspunsuri privind sectorul militar numai privind datele de iesire la pensie.
Dupa opinia noastra pentru calculul pensiei in sectorul militar de pensii se pot folosi numai perioade lucrate in acest sistem, nu pot fi utilizate salarii castigate din un sector in altul
Daca doriti sa faceti calculul pensiei din sectorul public cu programul de calcul de pe site utilizati numai salariile castigate in acest sector.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1