Subiect "pensie limita de varsta" Deschis de man ioan la data: 02/04/2021 9:53am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie limita de varsta
Scris de: man ioan la data: 02/04/2021 9:53am
Gen: M
Data nasterii: 12.1960
Stagiul de cotizare:29ani 3luni din care 8ani4luni grIIa de munca
Alte date: cadru militar MAN- 8ani
Intrebare:
Cand ma pot pensiona pt. limita varsta in sectorul de stat?
Pot valorifica cei 8ani lucrati in MAN pentru a solicita pensie anticipata partial in sectorul de stat?Multumesc!
Re: pensie limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 02/05/2021 7:41am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna decembrie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. .
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 3 luni.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite.
Pentru stagiul de 8 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 2 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 4 luni adica in luna aprilie 2023. Aceasta reducere este conditionata de realizarea stagiului complet de cotizare de 35 ani si pentru aceasta trebuie sa va completati stagiul de cotizare cu vechimea realizata in sectorul militar.
In prezent nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata, deoarece si aceasta este conditionata de realizarea stagiului complet de cotizare de 35 ani insa pentru aceasta pensie stagiul de cotizare nu se mai poate completa cu vechimea realizata in sectorul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1