Subiect "pensie anticipata partial" Deschis de Elena la data: 02/05/2021 5:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial
Scris de: Elena la data: 02/05/2021 5:33am
Gen F
Data nasterii:26.09.1959
Stagiul de cotizare:34 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua
Am depus dosarul de pensie anticipata partial in august 2020.In 26 martie 2021 voi putea iesi la pensie pentru limita de varsta.Am primit decizia de pensionare in octombrie 2020.Va rog sa_mi spuneti ce documente trebuie sa mai depun dupa data de 26 martie 2021 si ,avand in vedere faptul ca am o decizie de pensionare,as vrea sa stiu daca voi mai primi o decizie cu perioada asimilata.De asemenea as dori sa stiu,avand in vedere cele de mai sus,cam dupa cat timp de la depunerea documentului de incetare a raportului de serviciu voi primi prima pensie?
Re: pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 02/05/2021 1:13pm
Datele sunt neclare. Nu ati precizat ce stagii asimilate ati avut. Din mesajele anterioare stim ca ati avut concedii de incapacitate temporara de munca.
In legislatie se prevede ca trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta se face din oficiu si ca pensia va fi recalculata prin introducerea in calcul a stagiului de cotizare asimilat si a perioadei lucrate dupa data depunerii dosarului de pensie anticipata. Daca nu incetati activitate pana in data de 26 martie 2021 nu mai este obligatorie depunerea dovezii pentru incetarea activitatii pentruca dupa aceasta data puteti beneficia si de pensie pentru limita de varsta si de salariu.
Daca nu aveti alte documente privind activitatea dv care nu au fost depuse la dosarul de pensie anticipata partiala nu mai trebuie sa depuneti niciun act la trecerea de la pensie anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta.
La trecerea la pensie pentru limita de varsta vi se emite o noua decizie cu pensia recalculata. Aceasta decizie se emite cu cateva luni dupa data deschiderii dreptului la pensie. Daca intarzie mai mult de 2 luni depuneti o cerere de atentionare ca indepliniti conditia de pensie pentru limita de varsta si nu s-a emis decizie.
Prima pensie pentru limita de varsta se primeste in luna urmatoare celei in care s-a emis decizia.
Re: pensie anticipata partial
Scris de: Elena la data: 02/06/2021 2:38am
Gen:Feminin
Data nasterii:26.09.1959
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:
Multumesc, sunteți extraordinari,da,am comunicat cu dumneavoastră acum un an aproape!Întrebarea a fost scrisă putin in graba.Imi cer scuze.Multumesc încă o data!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1