Subiect "Activitate dupa pensionare" Deschis de PetrePetre la data: 02/05/2021 6:08am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Activitate dupa pensionare
Scris de: PetrePetre la data: 02/05/2021 6:08am
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:41
Alte date:11 ani gr a II a (suplimentar 2,9 ani Total stagiu cotizare 43, 9) Pensie anticipata nediminuata Depunere dosar in 1 sept 2021
Intrebare:In ce conditii pot sa mi continui activitatea vis a vis , pensie anticipata , pensie anticipata nediminuata , pensie limita de virsta.Transformare pensie anticip nedimunuata in plv ramane sub semnul intrebarii!Multumesc
Re: Activitate dupa pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/05/2021 1:31pm
Conform prevederilor actualei legi a pensiilor 263/2010 pe perioada pensiei anticipate, nediminuate nu puteti cumula pensia cu salariu realizat lucrand cu contract de munca (activitate dependenta) ci puteti cumula pensia cu veniturile realizate din o activitate independenta. Pentru a afla daca activitatea pe care vreti sa o prestati este independenta adresati-va unui consultant financiar. Era prevazut ca incepand cu 01 septembrie 2021 sa intre in vigoare o noua lege a pensiilor care permitea in acest caz cumularea pensiei anticipate cu veniturile din activitate dependenta, insa aceasta intrare in vigoare nu mai este probabila.
Prestarea unei activitati dependente pe perioada pensiei anticipate partiale sau anticipate nu afecteaza transformarea acestora in pensie pentru limita de varsta ci numai suspendarea pensiei anticipate pe perioada in care nu se admite cumularea.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1