Subiect "Reducere vârsta pensionare" Deschis de Livia la data: 02/05/2021 7:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Reducere vârsta pensionare
Scris de: Livia la data: 02/05/2021 7:24am
Gen:f
Data nasterii:1962 luna mai
Stagiul de cotizare:22+10 ani contract cu 4 h(pensie gr.3)
Alte date:
Intrebare:beneficiez de reducerea vârstei de pensioanare pentruca am locuit în Târgu Mures- oraș poluat?
Re: Reducere vârsta pensionare
Scris de: la pensie la data: 02/06/2021 9:35am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in luna august 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, nediminuata, cu anticipare de 2 ani adica in luna august 2022 daca ati avut domiciliul minim 30 ani in o localitate cu poluare remanenta si daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 32 ani si 8 luni.
Asa cum interpreteaza in prezent functionarii casei de pensii prevederile legii pensiilor nu puteti beneficia de acest drept pentruca pentru aceasta pensie nu iau in calcul perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate si ati lucrat cu jumatate de norma.
Totusi speram ca pana in august 2022 sa se modifice legea pensiilor si sa beneficiati de aceasta pensie, daca in prezent si pana in august 2022 beneficiati de pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1