Subiect "Cumul pensie cu salariu" Deschis de Janina la data: 02/08/2021 1:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cumul pensie cu salariu
Scris de: Janina la data: 02/08/2021 1:55am
Gen:F
Data nasterii:16.01.1958
Stagiul de cotizare:42 ani
Alte date:La data de 16.01.2019 indeplineam cumulativ condiţiile de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare. Am solicitat continuarea activitatii cu 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârsta standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, respectiv pana la vârsta de 64 de ani, conform art. 56 alin. 3 din Codul Muncii (angajatorul nu poate ingradi sau limita dreptul salariatei de a continua activitatea in conditiile prevazute la alin. (1) lit. c)din Codul Muncii. In prezent sunt salariata si imi desfasor activitatea conform solicitarii.
Intrebare:In perioada aceasta ( continuarea activitati cu 3 ani peste data indeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare limita de varsta) imi pod depune dosar de pensie? Pot cumula pensia cu salariu in aceasta perioada?
Re: Cumul pensie cu salariu
Scris de: la pensie la data: 02/09/2021 4:13am
Dreptul de a va depune dosarul de pensie pentru limita de varsta, daca indepliniti conditiile pentru aceasta, nu este ingradit de solicitarea dv de a va continua activitatea dupa varsta standard de pensionare.
Deasemeni nu poate fi ingradit nici dreptul dv de a cumula pensia pentru limita de varsta cu salariu realizat prin contract de munca, daca acesta a continuat cu acordul angajatorului.
Problema dv este aceea ca desfacerea contractului de munca se poate face si conform altor articole in afara de art 56 alin (1) litera c) daca angajatorul nu mai este de acord cu continuarea contractului de munca.In aceasta privinta trebuie sa va adresati unei persoane care cunoaste legislatia muncii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1