Subiect "Calcul pensie comunitara" Deschis de Halici Danut la data: 02/08/2021 5:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie comunitara
Scris de: Halici Danut la data: 02/08/2021 5:33am
Gen:masculin
Data nasterii:04.09.1968
Stagiul de cotizare:24 ani (inclus 2 ani stagiul militar) in Romania + 12 ani ( inclus 2 ani somaj) in Italia
Alte date:in Romania nivelul salariului mediu, in Italia aproximativ 1500€ net
Intrebare:
Re: Calcul pensie comunitara
Scris de: la pensie la data: 02/09/2021 5:32am
Regretam ca ati inteles gresit.
Noi nu calculam valoarea pensiei nici pe cea obtinuta in Romania si nici pe cea comunitara.
Pentru pensia realizata in Romania punem la dispozitie un program de calcul pe care puteti sa-l folositi daca aveti datele necesare.
In schimb noi putem calcula datele la care se deschid repturile la pensie in Romania care in cazul dv sunt urmatoarele :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 septembrie 2033 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru aceasta pensie puteti depune dosarul de pensie incepand cu 04 septembrie 2033 fara a face dovada stagiului de cotizare din Italia.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in data de 04 septembrie 2028 daca atunci aveti realizat stagiul complet de cotizare de 35 ani, luand in calcul stagiul de cotizare lucrat in Romania (fara stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar) si stagiul lucrat in Italia (inclusiv stagiul de cotizare asimilat pentru perioada de somaj). Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1