Subiect "Pensie anticipata partial" Deschis de Andrei la data: 02/08/2021 6:00am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partial
Scris de: Andrei la data: 02/08/2021 6:00am
Gen:F
Data nasterii:1962
Stagiul de cotizare:33
Alte date:
Intrebare:In luna decembrie 2020 mi-a fost emisa de catre Casa de Pensii decizia privind acordarea pensia anticipata partial .Avand in vedere ca am o penalizare foarte mare doresc continuarea activitatii.De la Casa de pensii an inteles ca decizia de pensionare a fost suspedata la plata.
Puteti sa in precizati daca:
- pot sa continui activitatea la acesasi angajator daca eu nu am depus decizia la angajator?Am obligatia de a depune decizia?
-angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca daca am aceasta decizie emisa de Casa de Pensii?
Va multumesc
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 02/09/2021 5:49am
In cazul in care nu ati incetat activitatea dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala nu decizia este suspendata ci plata pensiei anticipate care de fapt sunt echivalente.
In legislatia muncii (codul muncii art 56 alin 1 litera c) este prevazuta incetarea de drept a contractului de munca la emiterea deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala dar nu se prevede obligatia dv de a comunica angajatorului primirea deciziei de pensionare. Deci nu aveti obligatia sa depuneti decizia la angajator.
Daca angajatorul ia la cunostinta pe alte cai ca ati primit decizia de pensionare cu pensie anticipata partiala are dreptul sa declare incetarea de drept a contyractului dv de munca conform codului muncii art 56 alin (1) litera c.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1