Subiect "sporuri pensie suplimentara si vechime inainte de 1992" Deschis de elena la data: 02/09/2021 2:09am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
sporuri pensie suplimentara si vechime inainte de 1992
Scris de: elena la data: 02/09/2021 2:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Intentionez sa depun dosarul de pensie ptr.limita de varsta.Adeverintele de grupa si de sporuri pe care le-am obtinut nu fac referire la cotizatia pentru pensie suplimentara inainte 2001 si nici la sporuri de vechime inainte de 1992.Am citi la dvs pe forum ca aceste mentiuni in adeverite nu sunt necesare deoarece vor fi procesate automat de catre programul casei de pensii.
Totusi am intrebat pe mail casa de pensii Prahova ptr. o confirmare si mi s-a comunicat ca trebuie adeverinte si in acest caz.Colegii mei care au depus dosare la alte case de pensii nu au avut aceasta supriza neplacuta.Doresc sa rezolv aceasta probelma cu ei inaintea depunerii dosarului.Ce ma sfatuiti ? Exista prevedere legala care sa arate obligativtatea caselor de pensii sa ia in considerare aceste sporuri automat ?
Multumesc frumos anticipat ptr.sprijin.
Re: sporuri pensie suplimentara si vechime inainte de 1992
Scris de: GicaH la data: 02/09/2021 2:14am
elena :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Intentionez sa depun dosarul de pensie ptr.limita de varsta.Adeverintele de grupa si de sporuri pe care le-am obtinut nu fac referire la cotizatia pentru pensie suplimentara inainte 2001 si nici la sporuri de vechime inainte de 1992.Am citi la dvs pe forum ca aceste mentiuni in adeverite nu sunt necesare deoarece vor fi procesate automat de catre programul casei de pensii.
Totusi am intrebat pe mail casa de pensii Prahova ptr. o confirmare si mi s-a comunicat ca trebuie adeverinte si in acest caz.Colegii mei care au depus dosare la alte case de pensii nu au avut aceasta supriza neplacuta.Doresc sa rezolv aceasta probelma cu ei inaintea depunerii dosarului.Ce ma sfatuiti ? Exista prevedere legala care sa arate obligativtatea caselor de pensii sa ia in considerare aceste sporuri automat ?
Multumesc frumos anticipat ptr.sprijin.

Nu este nevoie de adeverinte pentru pensie suplimentara, aceasta se calculează automat de CJP prin programul software.
Re: sporuri pensie suplimentara si vechime inainte de 1992
Scris de: la pensie la data: 02/09/2021 12:28pm
Adeverintele sunt corecte. Sporurile de vechime inainte de aprilie 1992 si contributia la pensia suplimentara cu 2%, 3% si 5%, inainte de aprilie 2001 nu trebuie dovedite prin adeverinte pentruca acestea se iau in calcul automat.
In corespondenta electronica a dv cu casa de pensii a interveni probabil o eroare de comunicare.
Inainte de aprilie 2001 au existat doua tipuri de contributie la pensie suplimentara si anume :
- una obligatorie cu o contributie, pe diverse perioade, cu 2%, 3% si 5 %. Pentru aceasta contributie se acorda automat sporurile prevazute in art 168 alin (1) din legea 263/2010. Aceasta contributie fiind obligatorie pentru toti salariatii din acea perioada nu mai este necesara dovedirea prin adeverinta.
- una facultativa cu 4 %. Pentru aceasta contributie se acorda sporurile prevazute in art 168 alin (2) din legea pensiilor 263/2010. Deoarece aceasta contributie nu a fost platita de toti salariatii aceasta trebuie dovedita prin adeverinta asa cum se prevede in art 128 alin (1) din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010. Prevederea de a fi dovedita cu adeverinta este numai pentru contributia facultativa.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1