Subiect "CALCUL VECHIME ?mod introducere sporuri" Deschis de FULOP FELICIA la data: 02/09/2021 5:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CALCUL VECHIME ?mod introducere sporuri
Scris de: FULOP FELICIA la data: 02/09/2021 5:06am
Gen: M
Data nasterii: MARTIE 1961
Stagiul de cotizare: IULIE 1984-DEC 1991 GRUPA II
IANUARIE 1992-FEB 2010 CONDITII NORMALE
FEB 2010-MARTIE 2011 SOMAJ
AUG 2011 -DEC 2013 COND NORMALE
2014 SOMAJ 9 LUNI
IULIE 2015 SEPT 2019 CONDITII NORMALE
Alte date: STAGIU MILITAR 1 AN SI 6 LUNI 1981-1982
Intrebare: 1. Care este stagiul de cotizare se include si perioada de somaj? 2. Poate iesi in pensie anticipata? Care ar fi penalizarea aproximativa? 3. Sporul de vechime dupa 1992 trecut in cartea de munca se trece la calcul ca procent de ex 14% dar si sumele? ex salar 1000 spor 14% trec si la sume fixe 140 sau nu mai trec nimic deoarece am vazut ca nu au influentat cu nimic calculul pensiei?
Re: CALCUL VECHIME ?mod introducere sporuri
Scris de: la pensie la data: 02/10/2021 6:11am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna martie 2026 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. .
Pentru stagiul de 7 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiaza de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru perioada de somaj si stagiul militar si realizeaza un stagiu de cotizare total de 37 ani si 2 luni.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite.
Pentru stagiul de 7 ani lucrat in conditii deosebite beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani si 4 luni si se poate pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 8 luni adica in luna noiembrie 2023.
Are dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, in luna martie 2021.Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului. Daca cere pensie anticipata partiala la varsta de 60 ani diminuarea pensiei anticipate partiale ar fi de 14 %.
Stagiul de cotizare care cuprinde perioada lucrata, perioada de somaj si stagiul aferent grupelor de munca este de 35 ani si 8 luni care depaseste stagiul complet de cotizare si da dreptul la pensie anticipata partiala.Calculul stagiilor de cotizare are un anumit grad de eroare pentruca la perioadele prezentate nu ati indicat si ziua, insa este suficient de precis pentru a beneficia de pensiile nominalizate.

Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si avem urmatoarele observatii :
1 Ati selectat grupa II de munca pe o perioada mai mare decat cea nominalizata de dv in acest mesaj.
2 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre iulie 1987 - iunie 1989 3 %
Intre iulie 1989 - martie 1992 6 %
Sporurile in % nu se mai introduceti si in suma fixa pentruca astfel le introduceti de doua ori.
Scris de: FULOP FELICIA la data: 02/17/2021 7:44am
FULOP FELICIA :
Gen: M
Data nasterii: MARTIE 1961
Stagiul de cotizare: IULIE 1984-DEC 1991 GRUPA II
IANUARIE 1992-FEB 2010 CONDITII NORMALE
FEB 2010-MARTIE 2011 SOMAJ
AUG 2011 -DEC 2013 COND NORMALE
2014 SOMAJ 9 LUNI
IULIE 2015 SEPT 2019 CONDITII NORMALE
Alte date: STAGIU MILITAR 1 AN SI 6 LUNI 1981-1982
Intrebare: 1. Care este stagiul de cotizare se include si perioada de somaj? 2. Poate iesi in pensie anticipata? Care ar fi penalizarea aproximativa? 3. Sporul de vechime dupa 1992 trecut in cartea de munca se trece la calcul ca procent de ex 14% dar si sumele? ex salar 1000 spor 14% trec si la sume fixe 140 sau nu mai trec nimic deoarece am vazut ca nu au influentat cu nimic calculul pensiei?

Va multumesc frumos. Da am mai introdus niste ani la grupa II pt ca intre timp am obtinut una din adeverinte si sotul ar mai avea 3 ani si sapte luni lucrati in aceleasi conditii dar pt care trebuie sa facem actiune in instanta. Acum i-am sters. Oricum luna viitoare va implini 60 de ani si voi incerca sa depun dosarul pt pensie anticipata diminuata. Acum am o alta problema: pot depune dosarul daca din septembrie 2019 nu a mai lucrat si nici nu mai poate munci chiar daca ar dori? Cred ca e mai bine pensie anticipata decat cea de boala.
Scris de: la pensie la data: 02/17/2021 9:17am
Dosarul pentru oricare tip de pensie poate fi depus indiferent daca la data depunerii lucreaza sau nu.
Daca capacitatea de munca i-a fost diminuata sub 50 % si poate fi incadrat in un grad de invaliditate este mai avantajoasa pensia de invaliditate decat cea anticipata partiala deoarece :
- la calculul acestei pensii se ia in calcul si stagiul de cotizare asimilat pentru perioada stagiului militar.
- perioada cat beneficiaza de pensie de invaliditate intra in calculul pensiei pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1