Subiect "Indice de corectie" Deschis de Cerban Adrian la data: 02/09/2021 9:23am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Indice de corectie
Scris de: Cerban Adrian la data: 02/09/2021 9:23am
Gen:M
Data nasterii:13.10.1956
Stagiul de cotizare:peste 39 ani
Alte date:2ani si11luni grupa II,5 ani facultate,9 luni armata
Intrebare:Avand in vedere ca inca nu s-a finalizat legea bugetului pe 2021, prin care se stabileste si valoarea indicelui de corectie pe 2021, casele de pensii folosesc actualmente, pentru calculul pensiilor solicitate dupa 01.01.2021, acelasi indice, de 1,41. Cunosc ca formula de calcul conduce pe 2021 la un indice putin mai mic dar conform legislatiei actuale se pastreaza valoarea anterioara. V-as intreba daca in opinia d-vs, pe termen scurt de 1-2 saptamani, tinand cont si de ultimele declaratii din media, ne putem astepta la o surpriza neplacuta, adica la un indice mai mic.
Ma gandesc ca este putin probabil pentru ca ar fi vorba de modificarea unei legi organice si teoretic nu se poate face prin O.U.G., dar …
Ar mai exista posibilitatea pesimista ca acest indice sa se stabileasca cu caracter retroactiv, adica ti s-a calculat pensia in februarie 2021 cu 1,41 si se recalculeaza cu o valoare mai mica, sa zicem peste o luna. Consider ca ar fi cam exclusa o astfel de varianta deoarece orice reglementare legala produce efecte pentru viitor.Astept cu nerabdare opiniile d-vs, in care am deplina incredere, datorita expertizei d-vs.
Re: Indice de corectie
Scris de: la pensie la data: 02/10/2021 6:37am
Noi nu suntem adeptii presupunerilor si deci nu putem afirma ceva cert decat atunci cand legea bugetului asigurarilor sociale de stat va fi publicata in MO. Dar subscriem la opinia dv ca sunt sanse minime ca pe acest an sa fie stabilit un alt indice de corectie decat 1,41.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1