Subiect "cand se poate depune dosarul" Deschis de Daniela R la data: 02/11/2021 6:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
cand se poate depune dosarul
Scris de: Daniela R la data: 02/11/2021 6:59am
Gen:F
Data nasterii:11.05.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:stagiul complet necesar se indeplineste in luna noiembrie 2021
Intrebare: Dupa data nasterii as fi putut sa ies la pensie anticipat in oct 2020 insa nu aveam stagiul complet necesar.
In acest moment sunt in somaj- pina in decembrie inclusiv.
In luna noiembrie indeplinesc cei 33 de ani si 2 luni necesari pentru iesire la pensie anticipata.
Intrebarea mea este cand se poate depunde dosarul la casa de pensii?
- in luna noiembrie 2021- caz in care trebuie sa anunt la Somaj sa il opreasca inainte de depunerea dosarului?
- in luna ianuarie 2022 dupa ce se finalizeaza somajul - deci la peste 2 luni de la indeplinirea conditiilor de stagiu?
- sau se poate depune dosarul in luna noiembrie la indeplinirea conditiilor si se pune in plata doar cand aduc dovada incetarii somajului?

Multumesc anticipat
Re: cand se poate depune dosarul
Scris de: la pensie la data: 02/12/2021 2:56am
Se recomanda sa depuneti dosarul de pensie dupa ce se termina perioada de somaj deoarece perioada de somaj se asimileaza stagiului de cotizare si se ia in calculul pensiei anticipate partiale si pentru faptul ca cerand mai tarziu cu doua luni pensia anticipata partiala diminuarea va fi mai mica cu 1%.
Singurul dezavantaj al acestei variante este ca pe o perioada de cca 2 luni nu aveti venit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1