Subiect "indice corectie" Deschis de Barbu Adriana la data: 02/15/2021 2:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
indice corectie
Scris de: Barbu Adriana la data: 02/15/2021 2:07am
In anul 2019 depun cerere de pensie anticipata.In acelasi an 2019 primesc decizie de pensie anticipata dar nu dau curs acestei pensionari si raman in campul muncii.In anul 2020 in urma unei actiuni in instanta mi se recunosc la grupa 2 de munca ceva ani si ca atare in 2020 indeplinesc conditia de pensie pentru limita de varsta.Casa de Pensii Turda emite o noua decizie de pensionare la limita de varsta in anul 2020 dar cu coeficientul de corectie din anul 2019.Sigur ca ei sustin conform legii ca acest coeficient se aplica o singura data,la inscrierea initiala la pensie.Eu consider ca inscrierea in cazul meu este in anul 2020 cand am intrat in sistemul de pensii.Solicit cu respect parerea dvs.Multumesc.
Re: indice corectie
Scris de: GicaH la data: 02/15/2021 6:15am
Barbu Adriana :
In anul 2019 depun cerere de pensie anticipata.In acelasi an 2019 primesc decizie de pensie anticipata dar nu dau curs acestei pensionari si raman in campul muncii.In anul 2020 in urma unei actiuni in instanta mi se recunosc la grupa 2 de munca ceva ani si ca atare in 2020 indeplinesc conditia de pensie pentru limita de varsta.Casa de Pensii Turda emite o noua decizie de pensionare la limita de varsta in anul 2020 dar cu coeficientul de corectie din anul 2019.Sigur ca ei sustin conform legii ca acest coeficient se aplica o singura data,la inscrierea initiala la pensie.Eu consider ca inscrierea in cazul meu este in anul 2020 cand am intrat in sistemul de pensii.Solicit cu respect parerea dvs.Multumesc.

Părerea mea este ca au dreptate, dacă nu ați întreprins demersuri de anulare a deciziei de pensie anticipata. Chiar dacă nu s-a pus în plata pensionarea anticipata este considerata pensionare inițială, așa că trebuie să respectați decizia aceasta a CJP.
Re: indice corectie
Scris de: la pensie la data: 02/15/2021 8:18am
Interpretarea domnului Gica este corecta.
Juridic pensia anticipata partiala a fost acordata la data depunerii dosarului pentru aceasta pensie, dupa care a fost suspendata iar pensia pentru limita de varsta este considerata a doua iesire la pensie desi logic aveti dv dreptate.
Insa Casa de pensii hotaraste din punct de vedere juridic.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1