Subiect "Program calcul pensie" Deschis de RodicaN la data: 02/15/2021 6:46am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Program calcul pensie
Scris de: RodicaN la data: 02/15/2021 6:46am
Gen:F
Data nasterii:13.11.1960
Stagiul de cotizare:36
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Data calendaristica la care indeplinesc conditiile pentru PLV este Octombrie 2022. In programul dvs. de calcul pensie am introdus valori pentru salariu doar pina in luna iulie 2021 (ca si cum m.as pensiona in Iulie_2021). Rezultatul afisat din calcul micsoreaza valoarea pensiei cu presupusa "penalizare" a pensionarii anticipate (cele 16 luni de anticipare iulie 2021-octombrie 2022, corelate cu cei 4 ani de vechime peste stagiul complet de 32 ani)? Adica, pensia rezultata din formula de calcul este diminuata cu 16 luni*0.3=4.8%? Multumesc.
Re: Program calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 02/15/2021 9:19am
Raspunsul la intrebarea dv este ca programul de calcul de pe site nu calculeaza diminuarea pensiei anticipate partiale insa in cazul dv trebuie discutate cateva aspecte:
Am analizat modul de introducere date in programul de calcul si avem urmatoarele observatii:
1Anul universitar incepe la 01 octombrie si se termina la 30 septembrie a anului urmator cu exceptia ultimului an daca angajarea se face inainte de 01 octombrie.. Deci in cazul dv in lunile iulie, august si septembrie 1984 selectati codul "F" .
2 Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre octombrie 1987 - septembrie 1989 3 %
Intre octombrie 1989 - martie 1992 6 %
3 Dupa 01 martie 2001 pe anumite perioade sumele pentu care s-a platit CAS si care intra in calculul pensiei au fost limitate asa cum sunt prezentate de noi pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/limitarea-salariului-luat-in-calculul-pensiei.php
Dv ati introdus sume mai mari in anumite perioade. Aceasta eroare nu influenteaza rezultatul calculului deoarece programul face automat limitare.
4 Verificati salariile introduse de dv in perioada aprilie 2001 - iunie 2005 care sunt anormal de mici.
5 In programul de calcul ati introdus un stagiu de cotizare de 8 ani intregi in grupa II de munca pentru care beneficiati de :
- stagiu de cotizare suplimentar de 2 ani
- daca acesta a fost lucrat in procent de 100 % in grupa de munca aveti dreptul la reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani si 8 luni si pensionarea imediata cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1