Subiect "calcul punct pensie eronat" Deschis de Cirstea Felicia la data: 02/15/2021 10:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punct pensie eronat
Scris de: Cirstea Felicia la data: 02/15/2021 10:35am
Gen:F
Data nasterii:16.10.1961
Stagiul de cotizare:36 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua si cele mai calde felicitari
Datorita sfaturilor acordate neconditionat si programului de pe acest site am putut sa-mi calculez pensia, pensie care ar fi fost identica cu cea calculata de CJP daca nu imi omiteau 2 adeverinte cu sporul de vechime. Am depus dosarul de PAP in data de 28.12.2020 si am primit decizia in data de 05.02.2021 si la solicitarea mea am primit buletinul de calcul plus anexele de calcul si asa am constatat ca nu mi-au fost luate in calcul 2 adeverinte cu sporul de vechime, adeverinte care se afla depuse in original la dosarul de pensie. Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti, daca pot sa solicit recalcularea pensiei astfel incat sa mi se ia in calcul cele 2 adeverinte?
O alta intrebare este legata de indicele de corectie pe anul 2021. In seara in care s-a publicat Proiectul de Lege a BS si BASS, la un post de televiziune, seful CNPP a dat un interviu in care a anuntat ca indicele de corectie pentru anul 2021 se mentine ca si anul trecut, adica 1.41, indice care nu se regaseste in Legea BASS. Daca nu apare in Legea BASS indicele de corectie, unde ar putea fi stipulat acest indice?
Multumesc anticipat si mii si mii de felicitari.
Re: calcul punct pensie eronat
Scris de: GicaH la data: 02/15/2021 10:50am
Cirstea Felicia :
Gen:F
Data nasterii:16.10.1961
Stagiul de cotizare:36 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:Buna ziua si cele mai calde felicitari
Datorita sfaturilor acordate neconditionat si programului de pe acest site am putut sa-mi calculez pensia, pensie care ar fi fost identica cu cea calculata de CJP daca nu imi omiteau 2 adeverinte cu sporul de vechime. Am depus dosarul de PAP in data de 28.12.2020 si am primit decizia in data de 05.02.2021 si la solicitarea mea am primit buletinul de calcul plus anexele de calcul si asa am constatat ca nu mi-au fost luate in calcul 2 adeverinte cu sporul de vechime, adeverinte care se afla depuse in original la dosarul de pensie. Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti, daca pot sa solicit recalcularea pensiei astfel incat sa mi se ia in calcul cele 2 adeverinte?
O alta intrebare este legata de indicele de corectie pe anul 2021. In seara in care s-a publicat Proiectul de Lege a BS si BASS, la un post de televiziune, seful CNPP a dat un interviu in care a anuntat ca indicele de corectie pentru anul 2021 se mentine ca si anul trecut, adica 1.41, indice care nu se regaseste in Legea BASS. Daca nu apare in Legea BASS indicele de corectie, unde ar putea fi stipulat acest indice?
Multumesc anticipat si mii si mii de felicitari.

Puteți face cerere scrisa și vi se va recalcula punctajul.
Referitor la indicele de corectie pe 2021, încă nu se știe, doar după promulgarea bugetului pe acest an se va afla, dar se pare ca va fi același cu cel de anul trecut.
Oricum pe dumneavoastră nu va ajuta și nici nu va afectează, căci primiți pensia calculata cu data depunerii cererii inițiale.
Scris de: la pensie la data: 02/15/2021 1:03pm
Ne bucuram ca programul nostru de calcul v-a fost de folos.
Suntem de acord cu domnul Gica in privinta indicelui de corectie.
Nu putem sa ne pronuntam in privinta sanselor dv de a vi se admite recalcularea pensiei prin luarea in calcul a adeverintelor cu sporurile de vechime pentruca nu cunoastem motivul pentru care nu au fost luate in calcul.
In program am constatat ca ati introdus sporuri in % dupa aprilie 1992 care depasesc sporurile de vechime care erau stabilite prin reglementarile in vigoare in acea perioada.
Scris de: Cirstea Felicia la data: 02/16/2021 3:14am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata si multumesc pentru raspuns.
Adeverintele omise se refera la perioada 01.04.1992-01.02.1997 iar procentele pe care le-am completat in program sunt cele din adeverinte. Prima adeverinta este pentru perioada 01.04.1992-01.04.1994 si este trecut procentul de 10% iar cea de a doua adeverinta are trecut pentru perioada 01.04.1994-01.12.1994 procentul de 10% si pentru perioada 01.12.1994-01.02.1997 procentul de 15%. Nu cred ca au trecut gresit procentul de 10 % pentru ca este vorba de adeverinte emise de 2 societati diferite si chiar greseau amandoua? De altfel pentru perioada 01.04.1994-01.02.1997 mai am o adeverinta cu veniturile brute in care se stipuleaza aceleasi procente de spor de vechime.
Dupa 01.02.1997 am adeverinta de la alta societate cu sporul de vechime de 14% (avea alta grila de sporuri) si pe aceea mi-a luat-o in calcul.
Dupa 01.04.1992 mai erau impuse grile de spor de vechime? Nu era la latitudinea fiecarei societati sa stabileasca prin contractul colectiv de munca ?
Imi cer scuze pentru aceste detalii si pentru aceasta insistenta dar vreau sa stiu ce am de facut.
Inca o data va multumesc frumos anticipat pentru raspuns.
Scris de: GicaH la data: 02/17/2021 3:24am
Cirstea Felicia :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna dimineata si multumesc pentru raspuns.
Adeverintele omise se refera la perioada 01.04.1992-01.02.1997 iar procentele pe care le-am completat in program sunt cele din adeverinte. Prima adeverinta este pentru perioada 01.04.1992-01.04.1994 si este trecut procentul de 10% iar cea de a doua adeverinta are trecut pentru perioada 01.04.1994-01.12.1994 procentul de 10% si pentru perioada 01.12.1994-01.02.1997 procentul de 15%. Nu cred ca au trecut gresit procentul de 10 % pentru ca este vorba de adeverinte emise de 2 societati diferite si chiar greseau amandoua? De altfel pentru perioada 01.04.1994-01.02.1997 mai am o adeverinta cu veniturile brute in care se stipuleaza aceleasi procente de spor de vechime.
Dupa 01.02.1997 am adeverinta de la alta societate cu sporul de vechime de 14% (avea alta grila de sporuri) si pe aceea mi-a luat-o in calcul.
Dupa 01.04.1992 mai erau impuse grile de spor de vechime? Nu era la latitudinea fiecarei societati sa stabileasca prin contractul colectiv de munca ?
Imi cer scuze pentru aceste detalii si pentru aceasta insistenta dar vreau sa stiu ce am de facut.
Inca o data va multumesc frumos anticipat pentru raspuns.

Aveți dreptate și eu am avut sporuri de vechime cu procente mai mari și asa mi s-au trecut în fisa cum erau în adeverinte.
Eu am avut după 1992, 12%, 17%, 25% și as cum erau în adeverință asa au fost luate în calcul. Probabil alta este cauza, asa ca întrebați la CJP în scris.
Scris de: la pensie la data: 02/17/2021 4:01am
Regretam ca nu va putem ajuta mai mult deoarece acordarea sporului de vechime face parte din legislatia muncii, domeniu in care nu am urmarit evolutia legisltiei. Aceasta este destul de clara pana in anul 1993 iar dupa acest an este ambigua.
Scris de: Cirstea Florica la data: 02/18/2021 1:30pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc mult. Toate cele bune.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1