Subiect "CERERE RECALCULARE" Deschis de GETA la data: 02/17/2021 12:32am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
CERERE RECALCULARE
Scris de: GETA la data: 02/17/2021 12:32am
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:CERERE RECALCULARE
Am depus cerere de recalculare datorita omiterii in calcul a unui nr de luni si sporuri pentru care au fost depuse documente justificative la dosar , in cat timp voi primi un raspuns, ce document se elibereaza in acest sens de corectare a decizia din pensie anticipata partiala cu penalizare in pensie anticipata si corectarea puncajului initial?De la decizia initiala sunt 30 de zile in care am posibilitatea incetarii activitatii sau luarii unei decizii corecte privind situatia in care ma aflu momentan. Acum in urma depunerii cererii de recalculare, care data ramane valabila cea de la decizia initiala emisa gresit sau astept docummentul de recalculare si de la data inscrisa pe acel plic decurg cele 30 de zile legale in care pot lua o decizie cae sa ma avantajeze?
Re: CERERE RECALCULARE
Scris de: GicaH la data: 02/17/2021 4:48am
GETA :
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:CERERE RECALCULARE
Am depus cerere de recalculare datorita omiterii in calcul a unui nr de luni si sporuri pentru care au fost depuse documente justificative la dosar , in cat timp voi primi un raspuns, ce document se elibereaza in acest sens de corectare a decizia din pensie anticipata partiala cu penalizare in pensie anticipata si corectarea puncajului initial?De la decizia initiala sunt 30 de zile in care am posibilitatea incetarii activitatii sau luarii unei decizii corecte privind situatia in care ma aflu momentan. Acum in urma depunerii cererii de recalculare, care data ramane valabila cea de la decizia initiala emisa gresit sau astept docummentul de recalculare si de la data inscrisa pe acel plic decurg cele 30 de zile legale in care pot lua o decizie cae sa ma avantajeze?

Cererea de recalculare, dacă s-au depus documentele inițial și din eroare nu au fost luate în calcul se poate face oricând. În ce privește cererea de anulare a pensiei se face în termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei(data plic post), în cazul dumneavoastră ce de pensionare anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 02/17/2021 8:33am
Termenul de 30 zile in care aveti dreptul sa cereti anularea deciziei de pensionare pentru pensie anticipata partiala decurge de la data postei prin care vi s-a transmis aceasta decizie si nu are nicio legatura cu data in care ati depus cerere de recalculare a pensiei.
In urma cererii de recalculare a pensiei vi se va emite o noua decizie de pensie anticipata partiala daca vi se aproba recalcularea sau o scrisoare in care se anunta respingerea recalcularii. Raspunsul la cererea de recalculare nu este transmis in un termen prestabilit si de regula este transmis in o perioada care depaseste 30 zile. Deci trebuie sa hotarati daca cereti anularea primei decizii pentru pensie anticipata partiala fara sa cunoasteti rezultatul recalcularii.
Scris de: GETA la data: 02/18/2021 12:39am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:MULTUMESC FRUMOS!
va multumesc pentru raspunsul dat, inca mai am timp sa ma decid acum ca am clarificat oarecum unele nelamuriri. ar fi fost ok sa nu trec prin aceasta situatie avand in vedere faptul ca, ceea ce am mentionat mai sus sunt verificate de mine amanutit inainte de a depune dosarul, cu alte cuvinte nu are de ce sa nu-mi accepte cererea atata timp cat vina nu e a mea.accept faptul ca, doar, cine nu munceste, nu greseste, suntem oameni si doresc sa se rezolve omeneste.
Scris de: Popa Elena la data: 02/09/2022 3:48am
Intrebare: Pot solicita Casei de Pensii anularea unei decizii de respingere a cererii de recalculare?
Am primit decizia de pensionare anticipata partiala pe 20 ian. 2022, ulterior am primit decizia de respingere a unei cereri de recalculare in baza unei adeverinte emise de un fost angajator (am depus cerere de recalculare ulterior emiterii primei decizii).
Fiind in termenul de 30 de zile in care pot cere anularea primei decizii, evident si a celei de-a doua, as putea sa cer si anularea deciziei de respingere a cererii de recalculare, sau numai in instanta se poate?
Multumesc,
Scris de: la pensie la data: 02/10/2022 5:38am
Mi se pare un non sens sa ceri anularea unei cereri care a fost respinsa. Daca nu sunteti de acord cu decizia de respingere a cererii de recalcularea a pensiei verificati motivul respingerii si daca nu sunteti de acord cu el aveti dreptul sa deschideti actiune in justitie.
Fiind in termen de 30 zile de la comunicarea deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala aveti dreptul sa cereti anularea acestei decizii fara sa va adresati justitiei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1