Subiect "suspendarea plata pensie" Deschis de emi la data: 02/17/2021 3:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
suspendarea plata pensie
Scris de: emi la data: 02/17/2021 3:55am
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca dupa obtinerea Deciziei de pensionare la limita de varsta, sa suspenzi in termen de 30 zile plata pensiei si sa continui sa muncesti in acelasi loc de munca fara intreruperea contractului de munca, ca functionar public? Multumesc!
Re: suspendarea plata pensie
Scris de: GicaH la data: 02/17/2021 4:42am
emi :
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca dupa obtinerea Deciziei de pensionare la limita de varsta, sa suspenzi in termen de 30 zile plata pensiei si sa continui sa muncesti in acelasi loc de munca fara intreruperea contractului de munca, ca functionar public? Multumesc!

Da, sigur, se poate în termen de 30 de zile de la comunicare.
Scris de: la pensie la data: 02/17/2021 9:03am
Raspunsul domnului Gica este corect dar a uitat sa precizeze ca acel termen este de anulare a deciziei de pensionare nu de suspendare.
Deasemeni trebuie precizat ca in cazul in care ati implinit varsta standard de pensionare si nu ati cerut prelungirea dreptului de munca peste aceasta varsta, conform codului muncii, legea 53/2003 art 56 alin (1) litera c), angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca si daca este de acord sa incheie un alt contract de munca.
Scris de: emi la data: 02/17/2021 9:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am obtinut prelungirea dreptului de munca pentru inca un an, in termnul prevazut de lege. Multumesc frumos!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1