Subiect "Calcul penalizare" Deschis de MIHĂILESCU PETRIȘOR CORNELIU la data: 02/18/2021 11:40pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul penalizare
Scris de: MIHĂILESCU PETRIȘOR CORNELIU la data: 02/18/2021 11:40pm
Gen:feminin
Data nasterii:26.06.1963
Stagiul de cotizare:34 ani 2 luni 16 zile
Alte date:
La 27.11.2020 soția mea a depus cerere de pensionare anticipată parțială.
A primit decizia pe 15.01.2021 cu penalizare 30 %.
A depus cerere de anulare a deciziei în termen legal de 30 zile. Menționez că este încă angajată cu contract pe perioadă nedeterminată.
Intrebare:
Dacă redepune cererea la 1 martie 2021, stagiul de cotizare realizat va fi – 34 ani, 2 luni și 16 zile.
Deci stagiul de cotizare necesar de 33 ani și 2 luni va fi depășit cu 1 an și 16 zile iar perioada de anticipare va fi de 57 de luni în loc de 60.
În concluzie penalizarea va fi – 57 luni x 0,45 = 25,65 %.
Este corect acest calcul ?
Am calculat corect plusul obținut la stagiul de cotizare realizat, respectiv lunile decembrie 2020 și ianuarie și februarie 2021 pentru care va aduce noi adeverințe de venit de la angajator ?
Vă mulțumesc !
Re: Calcul penalizare
Scris de: la pensie la data: 02/19/2021 4:03am
Calculul diminuarii pensiei anticipate partiale este corect cu prezumtia ca stagiul de cotizare realizat este corect adica din acesta nu sunt scazute perioade de invoiri sau concedii fara plata.
Puteti verifica acest calcul astfel :
In pagina de forum in partea dreapta sus gasiti un buton "Pensia anticipata partiala" si daca faceti click pe acesta ajungeti la o pagina unde este un calculator care face calculul diminuarii pensiei in functie de numarul de luni de anticipare si numarul de ani cu care se depaseste stagiul complet de cotizare.
Pentru lunile lucrate in plus nu este nevoie de adeverinte pentruca aceste sume sunt transmise, electronic, lunar, de catre angajator catre Casa de pensii prin o situatie numita REVISAL.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1