Subiect "Calcul punctaj" Deschis de Costea Viorel la data: 02/19/2021 1:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj
Scris de: Costea Viorel la data: 02/19/2021 1:24am
Gen:Masculin
Data nasterii: 22.03.1964
Stagiul de cotizare: 36 ani
Alte date:
Intrebare:
Va informez ca am scos stagiul de cotizare de la CNNP si am constatat următoare greșeală :
In anul 2010 am lucrat la o firma timp de 5 luni de zile , in cartea de munca am completat corect venit lunar de 2500 lei dar in desfășurător de la CNNP am găsit numai 2 luni de zile cu venit de 600 lei
Va rog sa mi spune-ți ce demersuri trebuie sa fac pentru a completa corect după cartea de munca
Re: Calcul punctaj
Scris de: la pensie la data: 02/19/2021 4:23am
In carnetul de munca este trecut venitul brut format din salariul tarifar si sporuri prevazut in contractul de munca.
In situatia primita de la Casa de pensii sunt sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS) de catre angajator catre Casa de pensii lunar pe numele dv.
Deci este posibil ca angajatorul sa fi platit CAS numai pentru sumele gasite in situatie. In acest caz adresati-va mai intai angajatorului si cereti sa va precizeze sumele platite lunar prin situatia REVISAL si daca e o eroare de comunicare sa faca rectificarea.
Scris de: costea viorel la data: 02/19/2021 4:38am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc pentru răspuns voi contacta angajatorul dar dacă el nu a plătit contribuție pe acele 5 luni de zile ce as putea face mai departe ?
Alta întrebare. In legea noua a pensiei după 2021 septembrie rămâne tabelul cu suma limita venit la care se calculează punctajul căci in 2001 este numai de 3 ori salariu mediu brut. ???
Scris de: la pensie la data: 02/19/2021 5:49am
Actuala legea pensiilor se bazeaza pe principiul contributivitatii adica in calculul punctajului pensiei intra sumele pentru care s-a platit contributia deci daca angajatorul nu a platit contributia sumele nu intra in calculul pensiei.
Legea noua a pensiei nu credem ca va intra in vigoare in luna septembrie din acest an si credem ca va fi elaborata alta lege a pensiilor dar nu din acest an ci din anii urmatori.
Limitarea sumelor intrate in calculul pensiei ramane in continuare pentruca orice lege va fi elaborata aceasta se va baza pe principiul contributivitatii iar limitarea s-a facut la sumele pentru care s-a platit contributie de asigurari sociale (CAS).
Scris de: costea viorel la data: 02/19/2021 6:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
Mulțumesc pentru răspuns.
O ultima întrebare ? In stagiul lunar primit am descoperit alt calcul care nu înțeleg.
In anul 2012 luna august am venit corect de 4277 roni salarul mediu brut era de 2117 roni. Am primit 1.7944 puncte dar după calcul trebuia 2.02 si limita de venit era de 10585 roni
Aici nu am înțeles metoda de calcul folosită si dacă ma puteți ajuta căci peste tot in internet si lege spune venit /salar mediu brut = punctaj lunar si exista o diferența in unii ani de 20-25 %
Scris de: la pensie la data: 02/19/2021 7:54am
Regretam ca nu putem sa va dam raspunsul. Dupa datele prezentate de dv aveti dreptate.
Verificati daca suma pentru care s-a platit CAS in acea luna a fost 4277 sau mai putin.
Scris de: Costea viorel la data: 02/19/2021 8:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua din nou
Am verificat in Revisal si la venit de 4277 roni s a plătit contribuție 10,5 % adică 449 roni.
Dar am verificat si punctajul lunar a fost calculat la 4277-409 =3868 roni
Acest venit de 3868 / salar mediu brut 2117 rezulta punctaj luna 1,7944 cum este in desfășurător
Dar așa se calculează punctajul lunar se scade contribuția si apoi se împarte la salariu mediu sau este o greșeală ????
Scris de: la pensie la data: 02/19/2021 12:15pm
Punctajul lunar se calculeazaimpartind suma pentru care s-a platit CAS la salariul mediu brut pe economie comunicat de Institutul National de Statistica pentru acea luna.
Incercati, daca puteti, sa determinati din ce este compusa acea suma, este posibil ca angajatorul sa fi platit contributie pentru sume pentru care nu trebuia platita contributie.
Scris de: costea viorel la data: 02/20/2021 4:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc pentru răspuns
Dar ce am descoperit din 03 .2008 am fost înscris la pilonul II de pensii si de atunci pana in prezent calculul punctajului lunar este calculat cum am precizat mai sus cu diferențe restul pana in 2008 este corect venit / salariu mediu brut.
Ar avea influente si pilonul II la calculul punctajului lunar ??
Scris de: Nicolae la data: 02/20/2021 7:14am
costea viorel :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc pentru răspuns
Dar ce am descoperit din 03 .2008 am fost înscris la pilonul II de pensii si de atunci pana in prezent calculul punctajului lunar este calculat cum am precizat mai sus cu diferențe restul pana in 2008 este corect venit / salariu mediu brut.
Ar avea influente si pilonul II la calculul punctajului lunar ??

PILONUL II este reprezintă un sistem de pensii administrate privat, cu contribuţii definite, obligatorii pentru persoanele de până în 35 ani şi opţionale pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani.
Scris de: la pensie la data: 02/20/2021 9:49am
Pentru domnul Costea
Credem ca ati gasit cauza diferentelor de calcul intre suma pentru care s-a platit CAS si suma care se ia in calculul pensiei in sistemul public de pensii.
Am incercat si noi sa determinam repartizarea sumelor pentru care s-a platit CAS intre sistemul public de pensii si pilonul II pe care o prezentam mai jos si avem rugamintea daca aveti rabdare sa comparati procentele calculate de noi cu cele calculate de dv si sa ne semnalati eventualele diferente

Suma care se repartizeaza sistemului public de pensii in cazul celor care au contribuit la pilonul II de pensii.
- Decembrie 2008 CAS total 27,50% din care 2 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 92,73 % (rotunjit 93%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2009 CAS total 31,3 % din care 2 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 93,61 % (rotunjit 94%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2010 CAS total 31,3 % din care 2,5 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 92,01 % (rotunjit 92%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2011 CAS total 31,3 % din care 3 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 90,42 % (rotunjit 90%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2012 CAS total 31,3 % din care 3,5 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 88,82 % (rotunjit 89%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2013 CAS total 31,3 % din care 4 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 87,22 % (rotunjit 87%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2014 CAS total 31,3 % din care 4,5 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 85,62 % (rotunjit 86%) din suma asigurata.
- Ianuarie - decembrie 2015 CAS total 26,3 % din care 5 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 80,99 % (rotunjit 81%) din suma asigurata.
- Ianuarie 2016 - decembrie 2017 CAS total 26,3 % din care 5,1 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 80,61 % (rotunjit 81%) din suma asigurata.
- Ianuarie 2018 - decembrie 2020 CAS total 25 % din care 3,75 % pentru pilonul II deci se repartizeaza sistemului public 85 % din suma asigurata.
Scris de: Costea Viorel la data: 02/22/2021 12:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua
Da nu sunt diferențe este corect așa la calcul punctaj lunar
Întrebare Fondul de la pensia pilonul II se poate ridica la pensionare anticipata parțiala adică la 60 ani împliniți ???
Scris de: la pensie la data: 02/22/2021 4:26am
Va multumim pentru ca ati avut amabilitatea sa verificati diferentele. Aceasta ne va ajuta sa imbunatatim programul de calcul de pe site.
Dar din pacate nu putem sa va raspundem la ultima intrebare deoarece nu am urmarit acest subiect.
Scris de: Costea viorel la data: 02/22/2021 4:46am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
La programul de pe site ar trebui introdus si aceasta rubrica de contribuție pilonul 2 cu formula de calcul căci sunt diferențe destul de mari la punctaj lunar.
Mulțumesc
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1