Subiect "Suspendare decizie" Deschis de Vincze Elisabeta la data: 02/19/2021 4:25pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Suspendare decizie
Scris de: Vincze Elisabeta la data: 02/19/2021 4:25pm
Gen:f
Data nasterii:17.06.1960
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!daca depun cererea pentru pensie anticipata partiala cu data de 17.03.2021, in ziua de 16 sau 17 martie trebuie sa depun dosarul?Pot sa depun actele fara sa fie incetate raporturile de munca, find functionar public?Dupa ce primesc decizia pot sa solicit suspendarea deciziei/platii pensiei prin cerere la casa jud. de pensii si sa raman in campul muncii inca 3-4 luni, dupa care sa-mi fie incetate raporturile de munca si sa ies practic la pensie?In cazul acesta ramane in vigoare pensia calculata initial si perioada lucrata ulterior se va adauga la data iesirii la PLV? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Re: Suspendare decizie
Scris de: GicaH la data: 02/20/2021 5:07am
Vincze Elisabeta :
Gen:f
Data nasterii:17.06.1960
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!daca depun cererea pentru pensie anticipata partiala cu data de 17.03.2021, in ziua de 16 sau 17 martie trebuie sa depun dosarul?Pot sa depun actele fara sa fie incetate raporturile de munca, find functionar public?Dupa ce primesc decizia pot sa solicit suspendarea deciziei/platii pensiei prin cerere la casa jud. de pensii si sa raman in campul muncii inca 3-4 luni, dupa care sa-mi fie incetate raporturile de munca si sa ies practic la pensie?In cazul acesta ramane in vigoare pensia calculata initial si perioada lucrata ulterior se va adauga la data iesirii la PLV? Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Daca nu depuneti dovada încetării activității la CJP, chiar dacă se emite și primiți decizia de PAP, pensia se considera suspendata pana la depunerea dovezii de încetare a activității, care nu are limita de timp, doar ca punctajul calculat pentru pe rămâne cel o itial, pana la îndeplinirea condițiilor de pensionare la limita de varsta, când se vor adăuga și perioadelevulterior lucrate.
Re: Suspendare decizie
Scris de: la pensie la data: 02/20/2021 10:09am
Asa cum precizeaza domnul Gica daca la depunerea dosarului de pensie anticipata partiala nu depuneti dovada incetarii activitatii pensia se considera suspendata pana la data cand incetati activitatea si depuneti dovada la Casa de pensii fara sa cereti dv suspendarea.
La data depunerii dovezii de incetarea activitatii inceteaza suspendarea pensiei si se pune in plata, fara sa fie recalculata, iar perioada lucrata ulterior depunerii dosarului, pe perioada cat pensia este suspendata va fi luata in calculul pensiei la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1