Subiect "Calcul punctaj mediu anual" Deschis de Mihai Chirea la data: 02/23/2021 3:32pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul punctaj mediu anual
Scris de: Mihai Chirea la data: 02/23/2021 3:32pm
Gen:M
Data nasterii:12.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:Am lucrat 9 ani in grupa 1, 16 ani si 4 luni in grupa speciala, 1 ani si 4 luni in grupa a 2 a,4 ani si 6 luni in conditii normale, 5 ani stagiu asimilat.
Intrebare:va rog respectuos sa ma lamuriti cum se calculeaza punctajul mediu anual avand in vedere ca am lucrat in mai multe grupe. Numarul total de puncte obtinute prin insumarea punctelor anuale se imparte la 25? Multumesc mult!
Re: Calcul punctaj mediu anual
Scris de: la pensie la data: 02/24/2021 2:43am
Punctajul mediu anual se calculeaza impartind suma punctajelor anuale la stagiul complet de cotizare.
Conform varstei dv aveti stagiul complet de cotizare de cotizare neredus de 35 ani.
Reducerea stagiului complet de cotizare cu care se face calculul punctajului mediu anual al pensiei se face conform art 56 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 pentru cei care au lucrat in conditii speciale sau/si in grupa I in sectoarele care se incadreaza in art 30 alin (1) literele a), d), e), f), sau h) din aceeasi lege a pensiilor.
Deci nu va putem preciza daca dv beneficiati de reducerea stagiului complet de cotizare daca nu ne precizati daca locul dv de munca se incadreaza in art 30 alin (1) din legea pensiilor 263/2010.
Pentru a vedea daca locul dv de munca se incadreaza in acest articol adresati-va angajatorului.
Scris de: Mihai Chirea la data: 02/25/2021 9:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Revin cu urmataorele precizari: locurile de munca in care am fost incadrat respectiv gr.1 si gr. speciala se incadreaza in art 30 alin (1) din legea pensiilor 263/2010.In cazul acesta beneficiez de reducerea stagiului complet de cotizare?
Intrebarea mea este daca pentru stabilirea punctajului mediu anual se insumeaza punctele realizate din grupa 1 respectiv speciala impartite la 25 cu punctele realizate din celelalte grupe impartite la 35?
Sau se imparte intregul numar de puncte realizat la 25(stagiul complet de cotizare)?
Multumesc pentru intelegere!
Scris de: la pensie la data: 02/25/2021 12:55pm
Regretam ca nu ati inteles raspunsul nostru.
Pentru a va raspunde trebuie sa ne precizati in ce litera va incadrati dv in art 30 alin (1) din legea pensiilor 263/2010, iar daca va incadrati in litera e) sa precizati in ce pozitie se incadreaza activitatea dv in anexa 2 si in ce pozitie din anexa 3 la legea pensiilor 263/2010, se afla intreprinderea la care ati lucrat in grupa I si conditii speciale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1