Subiect "Pensie" Deschis de PC la data: 03/02/2021 8:15am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: PC la data: 03/02/2021 8:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua! As dori sa aflu daca a primit cineva decizia de pensionare avand dosarul depus in anul 2021. M-ar interesa ce indice de corectie a fost aplicat. Va multumesc!
Re: Indice de corectie 2021
Scris de: ana la data: 03/04/2021 4:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Ma intereseaza si pe mine. Buna intrebare!
Urmaresc raspunsul dv.
Re: Pensie
Scris de: la pensie la data: 03/04/2021 9:31am
Pentru doamna Ana
Rugamintea domnului/doamnei PC nu a fost adresata administratului acestui site si dansul nu asteapta raspunsul nostru ci asteapta o confirmare a indicelui de corectie aplicat celor care au depus dosar de pensie in anul 2021.
Punctul nostru de vedere in aceasta discutie este urmatorul :
Suntem contrariati si noi privind aceasta tacere si nu putem decat sa facem presupuneri.
Astfel noi presupunem ca aceasta intarziere a anuntarii indicelui de corectie a fost determinata de numarul exagerat de pensionari care au optat sa iasa la pensie in decembrie 2020 cu gandul de a prinde indicele de corectie de 1,41 cu intentia ca in termenul legal sa ceara anularea deciziei si sa depuna un alt dosar in anul 2021 daca aceasta manevra este avantajoasa.
Deasemeni presupunem ca cei de la Casa de pensii nu sunt ingraditi de neanuntarea indicelui de corectie avand in vigoare prevederea art 170 alin (3^1) care spune ca in situatia in care indicele de corectie calculat este mai mic decat cel precedent se pastreaza cel precedent.
In concluzie credem ca in acest moment nu se va renunta la indicele de corectie si va fi pastrat cel din 2020 de 1,41. Renuntarea la indicele de corectie se va face in momentul intrarii in vigoare a unei noi legi a pensiilor.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1