Subiect "Calcul pensie anticipată" Deschis de Cornelia Darie la data: 03/02/2021 9:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calcul pensie anticipată
Scris de: Cornelia Darie la data: 03/02/2021 9:31am

Gen:F
Data nasterii:12.02.2963
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare: cuantumul pensiei rezultat in urma calculului făcut cu ajutorul calculatorului de pe site-ul La pensie.com include și indicele de corecție și penalizarea pentru lunile de anticipare?
Re: Calcul pensie anticipată
Scris de: la pensie la data: 03/03/2021 2:13am
Programul de calcul de pe site-ul nostru aplica indice de corectie numai daca introduceti indicele de corectie in caseta corespunzatoare in pagina de intrare in program
Indicele de corectie pentru anul 2021 nu a fost inca anuntat oficial insa noi credem ca acesta va fi egal cu cel pe anul 2020 adica 1,41.
Atentie insa ca acest indice de corectie se aplica numai pentru iesirea initiala la pensie.
Acest program nu calculeaza automat diminuarea pensiei anticipate partiale.
Scris de: Darie Cornelia la data: 03/03/2021 6:27am
la pensie :
Programul de calcul de pe site-ul nostru aplica indice de corectie numai daca introduceti indicele de corectie in caseta corespunzatoare in pagina de intrare in program
Indicele de corectie pentru anul 2021 nu a fost inca anuntat oficial insa noi credem ca acesta va fi egal cu cel pe anul 2020 adica 1,41.
Atentie insa ca acest indice de corectie se aplica numai pentru iesirea initiala la pensie.
Acest program nu calculeaza automat diminuarea pensiei anticipate partiale.
Scris de: Darie Cornelia la data: 03/03/2021 6:43am
Gen:
Data nasterii:12.02.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc pentru răspuns! dar, iertați-mi ignoranța, ce înseamnă că indicele de corecție se aplica doar pentru ieșirea inițială la pensie?
Scris de: la pensie la data: 03/03/2021 7:50am
Pentru un exemplu clar trebuia sa precizati daca pana in prezent ati beneficiat de pensie de invaliditate
Daca ati beneficiat de pensie de invaliditate dupa 01 ianuarie 2011 (de exemplu in februarie 2014) la acordarea acestei pensii, care s-a socotit initiala, vi s-a acordat indice de corectie iar acum la pensia anticipata partiala, care se considera a doua iesire la pensie si la iesirea la pensie pentru limita de varsta care se considera a treia iesire la pensie, pentru punctajele din perioadele de dupa iesirea initiala la pensie (februarie 2014) nu se va mai aplica indice de corectie daca atunci va mai exista indice de corectie.
Similar daca pana acum nu ati beneficiat de pensie de invaliditate acum la pensia anticipata partiala pe care o cereti vi se aplica indice de corectie iar la iesirea la pensie pentru limita de varsta, pentru eventuale stagii de cotizare asimilate, nu vi se va mai aplica indice de corectie daca atunci va mai exista indice de corectie.
Scris de: Cornelia Darie la data: 03/03/2021 10:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Mulțumesc frumos!.Sunt salariată, nu am beneficiat de altă pensie.Acum m-am lămurit,beneficiez de indicele de corecție acum când intenționez să mă pensionez anticipat, fiind prima pensionare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1