Subiect "pensie anticipata" Deschis de Geta Popa la data: 03/02/2021 10:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Geta Popa la data: 03/02/2021 10:28am
Gen:f
Data nasterii:12.01.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:angajata din 01.10. 1980 pana in prezent, fara intrerupere

Intrebare:Buna ziua,
As dori sa va intreb , cand pot iesi la pensie anticipat, fara penalizare?
Multumesc
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 03/03/2021 2:29am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 12 martie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani. .
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului. In cazul dv diminuarea ar fi mica, de cca 5 %
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata atunci cand realizati stagiul total de cotizare de 40 ani si 6 luni pe care l-ati realiza peste 1 luna daca pe perioada lucrata nu ati avut concedii fara plata inainte de 01 aprilie 2001 consemnate in carnetul de munca sau concedii fara plata sau invoiri fara a fi platite pe statul de plata dupa aprilie 2001.
Scris de: Geta Popa la data: 03/03/2021 5:35am
Gen:F
Data nasterii:12 IANUARIE 1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:ANGAJATA din 01.10.1980 -prezent
Intrebare:Buna ziua, cum pot afla de cate zile de concediu fara salariu am beneficiat in timpul muncii?
Scris de: la pensie la data: 03/03/2021 8:04am
In perioada inainte de 01 aprilie 2001 perioadele de concediu fara plata trebuiau sa fie inscrise in carnetul de munca. Deci in aceasta perioada analizati carnetul de munca si daca nu aveti inscrise concedii fara plata nu nu vi se iau in calcul.
In perioada dupa 01 aprilie 2001 concediile fara plata si invoirile sunt evidentiate in statele de plata si in situatia REVISAL pe care angajatorul o trimite lunar la Casa de pensii. In aceasta perioada pentru a vedea daca ati beneficiat de concedii fara plata sau invoiri trebuie sa cereti la Casa de pensii "Situatia stagiului de cotizare dupa 01 aprilie 2001" pe care trebuie sa o analizati din punct de vedere al stagiului de cotizare realizat in aceasta perioada.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1