Subiect "incheiere contract de munca cu angajator in situatia primirii deciziei de pensionare" Deschis de Elena la data: 03/03/2021 6:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
incheiere contract de munca cu angajator in situatia primirii deciziei de pensionare
Scris de: Elena la data: 03/03/2021 6:04am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
In situatia in care ma pensionez pentru limita de varsta trebuie sa informez angajatorul imediat ce primesc decizia de pensionare?sau pot continua activitatea in baza contractului existent?
Multumesc frumos.
Re: incheiere contract de munca cu angajator in situatia primirii deciziei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 03/03/2021 8:58am
Incetarea de drept a contractului de munca de la data primirii deciziei de pensionare cu pensie pentru limita de varsta este prevazuta in Codul Muncii legea 53/2003 art 56 alin (1) litera c) insa nu este prevazuta obligatia pensionarului sa anunte angajatorul si deci nu sunt prevazute nici sanctiuni in cazul in care nu este anuntat.
Deci puteti continua activitatea pe baza contractului existent.
Sunt declaratii publice ale guvernantilor sa fie modificata legea pentru ca bugetarii sa nu poata cumula pensia cu salariul obtinut prin contract de munca in domeniul bugetar.
Re: incheiere contract de munca cu angajator in situatia primirii deciziei de pensionare
Scris de: VESCAN IOANA la data: 03/04/2021 2:09am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

In acest caz, in situatia in care lucrezi la privat, pensia intra in plata, fara a duce adeverinta de incetare a contractului de munca?
Scris de: VESCAN IOANA la data: 03/04/2021 2:11am
VESCAN IOANA :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

In acest caz, in situatia in care lucrezi la privat, pensia intra in plata, fara a duce adeverinta de incetare a contractului de munca?
Scris de: la pensie la data: 03/04/2021 3:08am
Pentru doamna Vescan
Pensia pentru limita de varsta intra in plata fara a depune la Casa de pensii dovada incetarii activitatii indiferent daca se lucreaza la privat sau la stat.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1