Subiect "Pensie la limita de vârstă" Deschis de Ungur ioan la data: 03/03/2021 12:44pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie la limita de vârstă
Scris de: Ungur ioan la data: 03/03/2021 12:44pm
Gen:masculin
Data nasterii:25 februarie 1959
Stagiul de cotizare:32 de ani si 2 luni
Alte date:5 ani si 4 luni in grupa 1 de munca
Intrebare:Cand aÈ™ putea iesi la pensie ,va multumesc .
Re: Pensie la limita de vârstă
Scris de: Ungur ioan la data: 03/03/2021 12:49pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:As vrea sa va spun ca locuiesc în Dej ,si oare as putea beneficia de reducerea de 2 ani pt cei care au locuit 30 de ani într-o zonă cu poluare remanenta
Scris de: la pensie la data: 03/04/2021 2:11am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 februarie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. .
Pentru stagiul de 5 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 1 an si 3 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 33 ani si 5 luni.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite
Pentru stagiul de 5 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 1 an si 8 luni daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 35 ani. Deci va lipseste 1 an si 7 luni.
Pentru completarea stagiului aveti urmatoarele posibilitati :
1- Sa lucrati in continuare cu contract de munca, chiar si cu timp partial mai mic de norma intreaga.
2- Sa valorificati stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar daca aveti stagiul militar satisfacut
3- Sa cumparati stagiu de cotizare prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii.
Aveti dreptul la pensionare cu pensie anticipata partiala, nediminuata, cu reducerea varstei standard de pensionare cu 2 ani adica in data de 25 februarie 2022, pentruca ati avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta, daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani. Pentru aceasta pensie nu puteti completa stagiul de cotizare prin caile mentionate mai sus la punctele 2 si 3.
Cele doua reduceri ale varstei de pensionare mentionate mai sus nu se pot cumula.
Scris de: mihai la data: 03/04/2021 2:33am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Domnul Mihai a lucrat 5 ani in gr. 1 .
Scris de: mihai la data: 03/04/2021 2:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Scuze , domnul IOAN .
Scris de: Gabriela Kis la data: 03/04/2021 2:54am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Da am lucrat in grupa 1 de muncă nu in grupa 2 .Ati inteles gresit .
Scris de: la pensie la data: 03/04/2021 3:02am
Pentru domnul Mihai
Aveti dreptate si va multumim pentru atentionare.
Pentru domnul Ungur
Va rugam sa ne iertati pentru gresala
Pentru faptul ca ati lucrat 5 ani in grupa I raspunsul anterior se modifica astfel :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 25 februarie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani. .
Pentru stagiul de 5 ani intregi lucrat in gr I de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si 8 luni.
Grupa I de munca a fost asimilata cu conditii speciale
Pentru stagiul de 5 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 2 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 6 luni adica in data de 25 august 2021 daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 35 ani. Deci va lipsesc 4 luni.
Pentru completarea stagiului aveti urmatoarele posibilitati :
1- Sa lucrati in continuare cu contract de munca, chiar si cu timp partial, mai mic de norma intreaga.
2- Sa valorificati stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar daca aveti stagiul militar satisfacut
3- Sa cumparati stagiu de cotizare prin contract de asigurare sociala incheiat cu Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1