Subiect "Anulare decizie pensie anticipata partiala" Deschis de Popa Elena la data: 03/08/2021 1:40am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Anulare decizie pensie anticipata partiala
Scris de: Popa Elena la data: 03/08/2021 1:40am
Gen:feminin
Data nasterii:29.03.1963
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare: Dacă anulez decizia de pensie anticipată parțială, la depunerea unei noi cereri de pensionare anticipată beneficiez de indice de corecție?(dacă la data depunerii cererii se aplică). Dacă depun o adeverință pentru o perioadă care nu a fost valorificată inițial, aceasta va fi luată în calcul?
Re: Anulare decizie pensie anticipata partiala
Scris de: la pensie la data: 03/08/2021 3:28am
Daca anulati decizia pentru pensie anticipata partiala si apoi depuneti o noua cerere de pensie anticipata partiala nu trebuie sa depuneti o adeverinta cu castigurile dv pana la data depunerii noii cereri pentruca aceste date sunt transmise de angajator la Casa de pensii, lunar, prin situatia numita REVISAL. Astfel calculul noii pensii anticipate partiale va fi facut avand in vedere toate castigurile dv pana la data depunerii celei de a doua cereri.
Scris de: Aurel la data: 03/08/2021 4:20am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
... și beneficiați de indice de corectie (dacă la data depunerii cererii se aplică).
Scris de: RADU MARIA la data: 03/08/2021 6:50am
Gen:F
Data nasterii:28.11.1962
Stagiul de cotizare: 39 ani si 3 luni
Alte date: 3 ani si 3 luni grupa II de munca timp 100%
Intrebare:la ce data ma pot pensiona anticipat cu si fara penalizare ? Daca cer anularea deciziei de pensionare la depunerea unei noi cereri de pensionare se pastreaza coeficientul de calcul de la prima cerere ?
Pentru perioada de munca din de grupa II se calculeaza ceva spor la pensie ?
Scris de: la pensie la data: 03/08/2021 8:56am
Pentru Radu Maria
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 martie 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 3 ani intregi lucrat in gr II de munca nu beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda numai pentru stagii in grupele I + II de minim 5 ani.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite
Pentru stagiul de 3 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 4 luni adica in data de 28 martie 2024.
Punctajul realizat pe perioada de 3 ani si 3 luni lucrati in gr II se majoreaza cu 25 %.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Daca va incadrati in termenul de 30 zile de la primirea deciziei de pensie anticipata partiala si cereti anularea acesteea dupa care depuneti o alta cerere de pensie anticipata partiala vi se emite o noua decizie de pensie si vi se acorda indicele de corectie corespunzator anului in care ati depus noua cerere, adica din anul 2021, daca depuneti cererea in acest an. Indicele de corectie pe anul 2021, desi nu a fost anuntat oficial, presupunem ca va fi tot 1,41 ca in anul 2020.
Scris de: RADU MARIA la data: 03/09/2021 2:28am
Gen:F
Data nasterii:28.11.2021
Stagiul de cotizare:39 ani si 3 luni
Alte date: 3 ani si 3 luni gripa II 100%
Intrebare:Daca depun dosarul pt pensie anticipata cu data 1 Iulie 2021 ce penalizare am ? In cazul in care cer anularea deciziei de pensie cand ies la pensie la limita de vasta cu reducere grupa II si depun o noua Cerere de pensie si cer recalculare se pastreaza coeficientul de calcul al pensiei din 2021 ?
Scris de: la pensie la data: 03/09/2021 3:44am
Pentru Radu Maria
Daca depuneti cererea de pensionare anticipata partiala in data de 01 iulie 2021 diminuarea va fi de 6,60 %.
Daca cereti anularea deciziei de pensionare anticipata partiala si continuati sa lucrati in continuare pana la iesirea la pensie pentru limita de varsta nu se pastreaza indicele de corectie din anul 2021 si astfel dv nu castigati nimic ci numai aglomerati Casa de pensii cu un calcul care nu este folositor.
Re:pensie anticipata partiala
Scris de: RADU MARIA la data: 03/11/2021 6:15am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Daca depun cererea de pensionare anticipata partiala in data de 01 iulie 2021 cu diminuare de 6,60 % si vreau sa lucrez in continuare pana la limiata de varsta cu reducere grupa II la data de Martie 2024(deci nu incasez pensia anticipata ),si nu vreau sa anulez decizia de pensie anticipata,dupa primirea deciziei de pensionare trebuie sa duc ceva acte la Casa de pensii pentru a nu intra in plata pensia anticipata ?
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 3:13am
Pentru Radu Maria
Pensia anticipata partiala se pune in plata numai in data in care depuneti la Casa de pensii dovada incetarii activitatii.
Deci daca dupa primirea deciziei de pensionare cu pensie anticipata partiala nu incetati activitatea si nu depuneti dovada la Casa de pensii, pensia se considera suspendata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1