Subiect "pensie anticipata partial" Deschis de IANCU MARIA la data: 03/09/2021 5:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata partial
Scris de: IANCU MARIA la data: 03/09/2021 5:20am
Gen:
Data nasterii:6.04.1963
Stagiul de cotizare:39
Alte date:
Intrebare::Daca depun dosarul pt pensie anticipata partial cu data 1 August 2021 ce penalizare am ? In cazul in care cer anularea deciziei de pensie cand ies la pensie la limita de vasta si depun o noua Cerere de pensie si cer recalculare se pastreaza coeficientul de calcul al pensiei din 2021 ?
Re: pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 03/09/2021 9:13am
Am luat in calcul genul feminin
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 septembrie 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala.
Daca depuneti cererea de pensionare anticipata partiala in data de 01 august 2021 si atunci aveti stagiul de cotizare mai mare de 39 ani si 1 luna diminuarea va fi de 10 %.
Daca cereti anularea deciziei de pensionare anticipata partiala si continuati sa lucrati pana la iesirea la pensie pentru limita de varsta nu se pastreaza indicele de corectie din anul 2021 si astfel dv nu castigati nimic ci numai aglomerati Casa de pensii cu un calcul care nu este folositor.
Scris de: Ivascu Ion la data: 03/10/2021 3:33pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Deoarece cazul meu seamana putin cu al doamnei intreb daca in afara de cele doua posibilitati nu exista si o a treia si anume: depun cererea de pensionare anticipata partiala in cursul acestui an pentru a beneficia de indicele presupus de 1,41 dar lucrez in continuare fara sa cer anularea deciziei de pensionare anticipata partiala, adica nu duc la CJP decizia de incetarea CIM pentru ca nu incetez activitatea. Apoi la data la care indeplinesc conditiile de limita de varsta solicit punerea in plata. Gresesc cu ceva in rationament? Normal in acest caz ar trebui ca indicele sa ramana cel de la deschiderea dreptului de pensie. Cel putin asa zice legea.
Scris de: la pensie la data: 03/11/2021 2:26am
Asa cum afirmati dv dupa cum zice legea actuala, calculul dv este corect.
Insa opinia noastra este ca aceasta lege va fi modificata pentruca acest indice de corectie exagerat, incepand cu anul 2020, a declansat o adevarata isterie a cererilor de pensie anticipata partiala fara sa fie urmate de incetarea activitatatii sau cerere de pensie anticipata partiala urmata de anularea deciziei.
Aceste calcule inutile facute de Casa de pensii aglomereaza si mai mult Casele de pensii in momentul in care ar urma o recalculare generala a tuturor pensiilor, conform unei noi legi a pensiilor.
Aceasta situatie ne face sa presupunem ca actualele prevederi ale legislatiei vor fi modificate astfel ca sa se stopeze calculul inutil al unor pensii ale caror decizii nu sunt respectate
Noua lege a pensiilor modifica modul de calcul al pensiei prin eliminarea indicelui de corectie si prin recalcularea pensiilor elimina influenta indicelui de corectie si la pensiile acordate dupa 01 ianuarie 2011.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1