Subiect "decizia de pensionare anticipata si anticipata partial" Deschis de Cornelia C la data: 03/10/2021 2:31am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
decizia de pensionare anticipata si anticipata partial
Scris de: Cornelia C la data: 03/10/2021 2:31am
Gen:F
Data nasterii: 30.11.1961
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Daca imi depun dosarul pentru pensionare anticipata, se emite decizia de pensionare, dupa primirea deciziei cat timp imi pot continua activitatea ca angajat? Avand in vedere ca decizia de pensionare anticipata se aplica din momentul prezentarii deciziei de incetarea CIM, cat timp este valabila decizia de pensioanare anticipata?
Re: decizia de pensionare anticipata si anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 03/10/2021 2:47am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 30 ianuarie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata.
Daca nu intrerupeti activitatea dupa primirea deciziei de pensie anticipata partiala pensia nu se pune in plata si se considera suspendata, fara ca decizia de pensionare sa-si piarda valabilitatea. Aceasta isi pierde valabilitatea cand se transforma in pensie pentru limita de varsta, atunci cand se deschide acest drept.
Scris de: Cornelia Chirita la data: 03/12/2021 9:46am
la pensie :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 30 ianuarie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 5 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata.
Daca nu intrerupeti activitatea dupa primirea deciziei de pensie anticipata partiala pensia nu se pune in plata si se considera suspendata, fara ca decizia de pensionare sa-si piarda valabilitatea. Aceasta isi pierde valabilitatea cand se transforma in pensie pentru limita de varsta, atunci cand se deschide acest drept.

Multumesc frumos pentru raspuns si pentru promtitudine.
O alta intrebarea
In perioada de la primirea deciziei de pensionare anticipata partial pana la implinirea varstei de pensionare pot sa pun in aplicare decizia prin incetarea Contractului Individual de Munca, in orice moment?
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 2:23pm
Da puteti inceta activitatea in orice moment si depune dovada incetarii activitatii, pana la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1