Subiect "Stagiul de cotizare" Deschis de Georgeta la data: 03/11/2021 1:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Stagiul de cotizare
Scris de: Georgeta la data: 03/11/2021 1:42am
Gen:F
Data nasterii:16.09.1961
Stagiul de cotizare:40 ani si 3 luni
Alte date:
Intrebare:Incep prin a va multumi pentru raspunsurile bune, explicite si prompte pe care le dati si datorita carora multi dintre noi ne-au rezolvat mai usor problemele. Si eu am solutionat o problema, dar a mai intervenit una. Am solicitat desfasuratorul stadiilor de cotizare de la pensii (in urma deciziei de pensionare) si am observat ca imi lipseste o luna. Eu am lucrat fara intrerupere din 15.12.1980, dar in 01.02.1992 m-am transferat de la Ocolul Silvic la Inspectoratul Silvic. Cei de la Ocolul Silvic au consemnat corect in cartea de munca 01.02.1992 plecarea mea, dar cei de la Inspectoratul Silvic au consemnat gresit incadrearea incepand din 01.01.1992. Urmatorul rand inscris in cartea de munca (cu modificare salar) este 01.03.1992 care a fost preluat de pensii. Luna februarie 1992 nu a fost preluata la pensii deoarece s-a considerat un inscris gresit.
Ce pot sa fac ca sa mi se considere ca stagiu ade cotizare si luna februarie 1992 cand am lucrat la Inspectoratul Silvic?
De la Ocolul Silvic am adeverinta de vechime, depusa la dosarul de pensionare, in care se mentioneaza ca am lucrat pana la 01.02.1992, iar de la Inspectoratul Silvic am deasemenea adeverinta de vechime, depusa la dosar, in care se mentioneaza ca am lucrat la ei din 01.02.1992.
Va multumesc,
Re: Stagiul de cotizare
Scris de: la pensie la data: 03/11/2021 4:45am
Daca ambele adeverinte cu date corecte au fost depuse la dosarul de pensie trebuia sa nu fie avuta invedere gresala din carnetul de munca.
Avand in vedere ca :
- in prevederile legii pensiilor din prezent singura posibilitate de contestare a modului de calcul este actiunea in justitie,
- actiunarea in justitie este greoaie si nu este justificata pentru o eroare de cca 0,2 % din pensie
Va sfatuim ca mai intai sa faceti o cerere catre conducerea Casei de pensii in care sa prezentati situatia si sa-i rugati sa fie corectata gresala. Daca nu vi se rezolva problema luati in calcul actionarea in justitie care nu poatea avea decat ezultat pozitiv.
Scris de: Georgeta la data: 03/11/2021 6:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc o sa incerc sa rezolv problema. Pe langa cele mentionate mai am o problema cu sporul de vechime de la Inspectoratul Silvic, pe perioada 01.02.1992 - 01.11.1994. In cartea de munca nu este trecut sporul de vechime iar in adeverinta este 15%, conform CCM-ului (am anexat si o copie din CCM pag.cu sporuri), dar legea prevedea altceva in aceea perioada. In decizia de pensionare mi se comunica urmatoarea motivare: "Sporul de vechime pentru perioada 01.04.1992-01.06.1993 din adeverinta nr....., eliberata de Directia Silvica ..., nu a fost valorificat la stabilirea pensiei dvs deoarece transa pentru acest spor este gresit acordata.
Precizez ca am avut un spor mai mare decat cel legal si am platit CAS pt acest spor de 15%. De ce trebuie sa fie asa de ingradit pensionarul pentru drepturile lui?
Sa actionezi in instanta, pentru un drept atat de cert? Poate depinde de cat de intelegator este personalul caselor de pensii, nu stiu.
Eu am lucrat 40 de ani si nu am deranjat casa de pensii cu nici o problema, iar acum trebuie sa rezolv probleme minore, in instanta, cand, inteleg ca ele se pot rezolva mult mai usor.
Va multumesc,
Scris de: la pensie la data: 03/11/2021 7:40am
In ceiace priveste sporul de vechime am mai discutat cu dv in un dialog anterior in care v-am spuns ca sporul de vechime se stabilea prin lege in functie de vechime.
In ceiace priveste modul diferit de modul cat de intelegator este functionarul de la Casa de pensii aveti dreptate si eu as adauga ca aceasta depinde si de instructiunile date de seful functionarului.
Aveti dreptate in ceiace priveste modul de contestare pentruca in prezent a ramas numai actionarea in justitie dar daca asa prevede legea nu avem decat sa comentam fara folos.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1