Subiect "Amânare decizie de pensionare" Deschis de Nastase liviu la data: 03/11/2021 2:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Amânare decizie de pensionare
Scris de: Nastase liviu la data: 03/11/2021 2:43am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: buna ziua dacă este emisă decizia de pensionare se poate amâna o anumită perioadă de timp pentru continuarea activității și care este modalitatea de amânare mulțumesc
Re: Amânare decizie de pensionare
Scris de: la pensie la data: 03/11/2021 12:12pm
Nu ati precizat tipul pensiei noi presupunem ca este vorba de pensie anticipata sau anticipata partiala pentruca in cazul acestora nu se admite cumularea pensiei cu salariu.
Nu exista procedura de amanare a deciziei de pensionare ci o procedura echivalenta care se numeste suspendare. Aceasta se face in cazul in care nu ati incetat activitatea si nu ati depus dovada incetarii activitatii la depunerea dosarului de pensie.
In acest caz trebuie sa continuati activitatea si pensia este suspendata automat pana cand incetati activitatea si depuneti o dovada in acest sens la Casa de pensii, De la data depunerii dovezii de incetarea activitatii pensia se pune in plata fara a fi recalculata.
Mai exista o procedura de anulare a deciziei de pensionare in termen de 30 zile de la primirea deciziei si recuperarea dosarului de pensionare. In acest caz atunci cand doriti sa incetati activitatea trebuie sa depuneti un nou dosar de pensie.
Scris de: Nastase liviu la data: 03/18/2021 9:00am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:este vorba de pensie la limita de vârstă
Scris de: la pensie la data: 03/18/2021 1:35pm
Gen:
In prezent nu este prevazuta, in legislatie, o asemenea prevedere.
Decizia pentru oricare tip de pensie poate fi anulata in o perioada de 30 zile de la primirea deciziei de pensionare, dupa care pentru reluarea pensiei se depune un nou dosar.
Este vehiculata in spatiu public emiterea unei reglementari legale de interzicere a cumularii pensiei, de oricare tip, cu salariu in domeniul bugetar. In acest caz presupunem ca se va reglementa si modalitatea de a opta intre cele doua.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1