Subiect "Pensie anticipata sau pensie anticipata partial" Deschis de David C. la data: 03/11/2021 5:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata sau pensie anticipata partial
Scris de: David C. la data: 03/11/2021 5:03am
Gen:feminin
Data nasterii:01.12.1968
Stagiul de cotizare:29 ani din care 15 ani in grupa I de munca(conditii speciale) procent 100%.
Alte date:studii superioare 5 ani la zi
Intrebare:cand indeplinesc conditiile pentru pensie anticipata sau anticipata partial?
Re: Pensie anticipata sau pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 03/11/2021 1:14pm
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 decembrie 2031 la varsta standard de pensionare de 63 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 15 ani intregi lucrat in gr I de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 7 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru studii universitare si realizati un stagiu total de cotizare de 41 ani si 6 luni.
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 15 ani intregi lucrat in conditii speciale beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 7 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 55 ani si 6 luni adica in data de 01 iunie 2024.
Pensia anticipata sau anticipata partiala nu sunt avantajoase pentru dv pentruca le puteti obtine la varsta de 58 ani.
Scris de: David C. la data: 03/12/2021 1:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc!
Va rog inca o intrebare.Noua lege a pensiilor care intra in vigoare in acest an imi influenteaza in vreun fel acest calcul facut de dumneavoastra?
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 2:58am
Prin OUG 8/2021 s-a modificat data de intrare in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019, astfel ca aceasta va intra in vigoare in data de 01 septembrie 2023.
Prevederile actuale ale legii pensiilor 127/2019 nu difera de prevederile legii a pensiilor 263/2010, in ceiace priveste calculul facut de noi pentru dv.
Astfel, daca aceste prevederi nu se vor modifica pana la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor, data de iesire la pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, se pastreaza 01 iunie 2024.
Scris de: MARCU ANA la data: 03/12/2021 3:43am
Gen:F
Data nasterii:1.12.1962
Stagiul de cotizare:39 ANI SI 3 LUNI
Alte date:3 ANI GRUPA II CU 100%
Intrebare: Buna ziua am si eu urmatoarele intrebari :
- Daca dupa primirea Deciziei de pensie anticipata lucrez in continuare, pensia se suspenda pana duc la Casa de Pensii dovada incetarii contractului de munca sau intru la pensie limita de varsta ,cand am inteles ca intra automat in plata ?
- Daca ma pensionez anticipat in martie 2021 cu penalizare de 7,2% si lucrez in continuare pana implinesc 41 ani cotizati, cand am inteles ca intru la pensie anticipata fara penalizare, se recalculeaza pensia cu veniturile obtinute in perioada cat am mai lucrat ? Penalizarea de 7,2% se anuleaza sau merg cu ea in continuare pana la pensia de limita de varsta cu grupa II ?

Multumesc anticipat,
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 7:35am
Pentru Marcu Ana
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 01 aprilie 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 3 ani intregi lucrat in gr II de munca nu beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda numai pentru stagii in grupa II de munca de minim 5 ani.
Grupa II de munca a fost asimilata cu conditii deosebite
Pentru stagiul de 3 ani lucrat in conditii deosebite beneficiati de reducerea a varstei standard de pensionare cu 1 an si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 4 luni adica in data de 01 aprilie 2024.
- Daca dupa primirea deciziei de pensie anticipata partiala lucrati in continuare pensia este suspendata pana la incetarea activitatii si depunerea dovezii de incetarea activitatii, daca incetati activitatea inainte de 01 aprilie 2024. In acest caz pensia anticipata partiala se pune in plata fara a fi recalculata.
- Daca dupa primirea deciziei de pensie anticipata lucrati in continuare pana la deschiderea dreptului la pensie pentru limita de varsta, in data de 01 aprilie 2024 transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, fara cerere. La trecerea la pensie pentru limita de varsta pensia se recalculeaza si se ia in calcul si perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala.
- Daca va pensionati in 01 martie 2021 (diminuare 7,40%) cu pensie anticipata partiala si lucrati in continuare pana realizati stagiul de cotizare de 41 ani nu mai puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata pentruca pentru a beneficia de aceasta trebuie anulata decizia de pensie anticipata partiala iar aceasta nu se poate anula decat in termen de 30 zile de la primirea deciziei.
Scris de: MARCU ANA la data: 03/15/2021 10:22am
Gen:F
Data nasterii:1.12.1962
Stagiul de cotizare:39 ANI SI 3 LUNI
Alte date:3 ANI SI 3 LUNI GRUPA II 100%
Intrebare: Buna ziua, mai am o intrebare daca se poate, cand pot iesi la pensie anticipata fara penalizare ?
Multumesc mult !
Scris de: la pensie la data: 03/15/2021 3:17pm
Pentru Marcu Ana
Aveti dreptul la pensie anticipata, nedimiuata, atunci cand va completati stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 40 ani si 11 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1