Subiect "Puncte rezultate prin cumpararea vechimii" Deschis de Glicheria la data: 03/11/2021 2:08pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Puncte rezultate prin cumpararea vechimii
Scris de: Glicheria la data: 03/11/2021 2:08pm
Gen:M
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Nu am lucrat in perioada 01.07.1999-01.07.2003 (4 ani). Am inteles ca pana la 31 aug.2021 pot cumpara vechime. În lege scrie că putem cumpara vechime, dar nu se specifică că pentru acea perioada acumulăm si puncte.
Ce sume voi trece in rubrica "Venituri realizate/luna" in lunile pentru care cumpar vechime plătind CAS (575 lei/luna) către Casa de Pensii?
Re: Puncte rezultate prin cumpararea vechimii
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 6:42am
Nu ati dat datele necesare analizarii dreptului de a cumpara stagiu de cotizare prin contract de asigurare sociala cu Casa de pensii.
Am luat in calcul datele necesare acestei analize din programul dechis de dv pe site si a rezultat ca nu puteti incheia un astfel de contract deoarece :
- Pe perioada in care cumparati stagiu de cotizare cu contract de asigurare sociala nu trebuie sa aveti realizate stagii de cotizare asimilate iar dv in majoritatea perioadei ati beneficiat de pensie de invaliditate care se asimileaza stagiului de cotizare.
- La data incheierii contractului de asigurare sociala nu trebuie sa aveti calitate de pensionar si dv in acest moment sunteti pensionara cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1