Subiect "Dată și AN de ieșit la pensie" Deschis de Duda Constantin la data: 03/12/2021 6:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Dată și AN de ieșit la pensie
Scris de: Duda Constantin la data: 03/12/2021 6:04am
Gen:M
Data nasterii:27.o4.1960
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:din care 1,2 ani gr1
Intrebare:când pot accesa orice formă de pensie?
Re: Dată și AN de ieșit la pensie
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 7:50am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 27 aprilie 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 1 an intreg lucrat in gr I de munca nu beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupelor de munca deoarece acesta se acorda pentru stagii de minim 5 ani
Stagiul in grupa I a fost echivalat cu grupa “conditii speciale”.
Pentru stagiul de 1 an intreg lucrat in conditii speciale nu beneficiati de reducerea a varstei de pensionare deoarece aceasta se acorda pentru stagii de minim 2 ani .
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, daca va completati stagiul de cotizare cu 2 ani si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1