Subiect "Obligativitate incetare contract munca" Deschis de Haivas mircea la data: 03/12/2021 6:43am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Obligativitate incetare contract munca
Scris de: Haivas mircea la data: 03/12/2021 6:43am
Gen: M
Data nasterii: 24/03/1956
Stagiul de cotizare: 40 ani
Alte date:
Intrebare: Buna ziua. Actualmente lucrez la o firma cu capital integral privat. Doresc sa imi continui activitatea ca salariat inca o perioada dupa implinirea varstei de pensionare. Exista vreo prevedere legala care sa specifice obligativitatea incetarii automate a contractului meu de munca la implinirea varstei de 65 ani? Daaca voi continua sa lucrez, voi putea cumula salariul cu pensia pentru limita de varsta?
Re: Obligativitate incetare contract munca
Scris de: GicaH la data: 03/12/2021 11:17am
Haivas mircea :
Gen: M
Data nasterii: 24/03/1956
Stagiul de cotizare: 40 ani
Alte date:
Intrebare: Buna ziua. Actualmente lucrez la o firma cu capital integral privat. Doresc sa imi continui activitatea ca salariat inca o perioada dupa implinirea varstei de pensionare. Exista vreo prevedere legala care sa specifice obligativitatea incetarii automate a contractului meu de munca la implinirea varstei de 65 ani? Daaca voi continua sa lucrez, voi putea cumula salariul cu pensia pentru limita de varsta?

Da, puteți sa va continuați activitatea dacă angajatorul este de acord și va face un nou contract de muncă.
Re: Obligativitate incetare contract munca
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 12:26pm
Raspunsul domnului Gica este corect.
In legea 53/2003, codul muncii, art 56 alin (1) litera c) se prevede incetarea de drept a contractului de munca la varsta standard de pensionare (in cazul dv 65 ani) daca angajatul are realizat un stagiu minim de cotizare de 15 ani.
Dupa incetarea de drept a contractului de munca daca cele doua parti, angajatorul si angajatul, sunt de acord se poate incheia un nou contract de munca.
Dupa iesirea la pensie pentru limita de varsta conform legislatiei actuale se poate cumula pensia cu salariul realizat prin contract de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1