Subiect "Pensie" Deschis de Petrica la data: 03/12/2021 7:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie
Scris de: Petrica la data: 03/12/2021 7:02am
Gen:f
Data nasterii:28 01 1963
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:buna ziua,am o intrebare!
Actual sunt in plata cu pensie anticipata partial si conform calculului voi intra in pensie limita de varsta in 2025.
Intrebarea mea este,pot sa cer pensie limita de varsta cu reducerea de 2 ani de poluare remanenta in 2023 luna mai?
Re: Pensie
Scris de: GicaH la data: 03/12/2021 11:15am
Petrica :
Alte date:
Actual sunt in plata cu pensie anticipata partial si conform calculului voi intra in pensie limita de varsta in 2025.
Intrebarea mea este,pot sa cer pensie limita de varsta cu reducerea de 2 ani de poluare remanenta in 2023 luna mai?

Daca ați avut deja reduceri pentru lucru în grupe de munca, nu puteți.... dar dacă nu ați beneficiat de alte reduceri, puteți solicita acest lucru.
Scris de: la pensie la data: 03/12/2021 12:33pm
Daca ati cerut deja pensie anticipata partiala, diminuata, nu mai puteti cere pensie anticipata partiala, nediminuata, pentru domiciliul in o zona cu poluare remanenta.
Scris de: Nicolae la data: 03/13/2021 8:11am
Petrica :
Alte date:

In sensul art.65, alin.(5), L. 263/2010, potrivit caruia, ”Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluarea remanentă … beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani fără penalizarea prevăzută la alin. (4),” aceasta reducere de 2 ani se aplica doar in cazul pensiei anticipate partial. Ținand cont de art. 66 din Lege: ”La acordarea pensiei anticipate parţiale, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzute la art. 65 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative”, ramane la latitudinea persoanei sa solicite pensia anticipata partial cu 5 ani pana la varsta standard dar cu penalizare sau cu 2 ani pana la varsta standard dar deja fara penalizare.
Scris de: Carp Mircea la data: 03/14/2021 9:03am
Nu se poate trece de la pensie anticipata partiala cu penalizare, la cea anticipata partiala fara penalizare art.65(5).
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1