Subiect "pensii" Deschis de maricel facaeru la data: 03/14/2021 3:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensii
Scris de: maricel facaeru la data: 03/14/2021 3:55am
Gen:m
Data nasterii:01 08 1960
Stagiul de cotizare:44 ani si 7 luni
Alte date:19 ani si 8 luni in gr 2
Intrebare:am depus adeverintele de cistig in acord global la cjp vn in perioada iulie 81 feb 93.am facut asta dupa ce mi s-a dat o decizie negativa in instanta.CJP motivind ca ttrebuia sa ma adresez lor prima data.Mi-au raspuns ca resping recalcularea fiind sporuri obtinute inainte de 01 04 2001.eu la cjp am depus adv originale.trebuie sa le iau inapoi sau sale las acolo?MULTUMESC.
Re: pensii
Scris de: la pensie la data: 03/14/2021 9:38am
Conform actualelor reglementari legale (Decizia ICCJ 19/2011) sumele in acord global se iau in calculul pensiei daca deschideti o actiune in justitie si obtineti o hotarare judecatoreasca favorabila.
Noua lege a pensiilor 127/2019 care se prevede a intra in vigoare in septembrie 2023 prevede ca toate pensiile acordate inainte de intrarea ei in vigoare sa fie recalculate prin :
- introducerea in calcul in perioada inainte de 01 aprilie 2001 a salariilor brute, care contin pe langa sumele castigate in acord si alte sume castigate si neluate in calcul in prezent. Pentru aceasta trebuie depusa o adeverinta cu salariile brute castigate inainte de aprilie 2001.
- In cazul in care nu se depune o astfel de adeverinta se acorda automat o majorare de 10 % a punctajelor anuale realizate inainte de aprilie 2001.
In acest context consideram ca este recomandat sa retrageti adeverinta cu sumele castigate in acord global pentru ca la momenttul recalcularii pensiilor, cand vom cunoaste si modul de recalculare, sa puteti alege varianta convenabila la recalcularea pensiilor dintre cele doua variante, de depunere sau nedepunere a unei adeverinte cu salariile brute.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1