Subiect "Pensie anticipata partial" Deschis de Cecilia la data: 03/16/2021 2:48pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie anticipata partial
Scris de: Cecilia la data: 03/16/2021 2:48pm
Gen:F
Data nasterii:25.07.1963
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare: Am primit decizia de PAP si va rog sa ma ajutati sa-mi clarific urmatoarele nelamuriri :
-La dosar am avut depusa o adeverinta de venituri si sporuri pt perioada 01.09.1986-31.08.1988 eliberata de o unitate de invatamant. In decizie se precizeaza ca aceasta nu a fost luata in calcul deoarece aceste venituri nu fac parte din baza de calcul conform legislatiei anterior datei de 01.04.2001. Nu imi este f clar deoarece sunt sporuri aferente orelor de dirigintie. Rog opinia dvs.
-In perioada aprilie 1982-aprilie 1984 am lucrat 1 an 11 luni si 5 zile in grupa a II a de munca .Va rog sa-mi spuneti daca pt aceasta perioada beneficiez de reducerea varstei de pensionare, eventual stagiu de cotizare suplimentar.
-Daca exista posibilitatea de a obtine de la Casa de Pensii documentul cu veniturile luate in calcul si care au stat la baza stabilirii cuantumului pensiei.
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 03/16/2021 3:34pm
- In perioada inainte de data de 01 aprilie 2001 sporul de dirigentie face parte din baza de calcul a pensiei conform punctului II - 15 din anexa 15 la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin Hotararea 257/2011
- Pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca se acorda urmatoarele avantaje :
Stagiu de cotizare suplimentar de 3 luni pentru un an intreg pentru stagii de minim 5 ani conform art 16 din legea pensiilor 3/1977. Dv nu indepliniti conditia pentru a o primi.
Reducerea varstei de pensionare cu 4 luni pentru un an intreg lucrat in grupa II asimilata cu conditii deosebite conform art 55 alin (1) litera a) tabelul nr 1 din legea pensiilor 263/2010.
Majoratea cu 25 % a punctajelor lunare realizate pe perioada lucrata in grupa II conform art 100 litera a) din legea pensiilor 263/2010.Dv indepliniti conditia pentru a o primi
- Pentru a vedea sumele luate in calculul pensiei cereti la Casa de pensii sa va dea buletinul de calcul al pensiei. Dupa data de 01 aprilie 2001 sumele luate in calculul pensiei nu este cel mentionat in adeverinta ci suma pentru care s-a platit CAS si care a fost trimisa lunar de angajat la Casa de pensii prin situatia numita REVISAL.
Re: Pensie anticipata partial
Scris de: GicaH la data: 03/17/2021 5:12am
Cecilia :
Gen:F
Data nasterii:25.07.1963
Stagiul de cotizare:33 ani si 6 luni
Alte date:
Intrebare: Am primit decizia de PAP si va rog sa ma ajutati sa-mi clarific urmatoarele nelamuriri :
-La dosar am avut depusa o adeverinta de venituri si sporuri pt perioada 01.09.1986-31.08.1988 eliberata de o unitate de invatamant. In decizie se precizeaza ca aceasta nu a fost luata in calcul deoarece aceste venituri nu fac parte din baza de calcul conform legislatiei anterior datei de 01.04.2001. Nu imi este f clar deoarece sunt sporuri aferente orelor de dirigintie. Rog opinia dvs.
-In perioada aprilie 1982-aprilie 1984 am lucrat 1 an 11 luni si 5 zile in grupa a II a de munca .Va rog sa-mi spuneti daca pt aceasta perioada beneficiez de reducerea varstei de pensionare, eventual stagiu de cotizare suplimentar.
-Daca exista posibilitatea de a obtine de la Casa de Pensii documentul cu veniturile luate in calcul si care au stat la baza stabilirii cuantumului pensiei.

După părerea mea, pe lângă fisa de calcul, ar trebui sa confruntați datele înscrise în carnetul de munca cu fisele primite odată cu decizia de pensionare, denumite "Date privitoare la activitatea în munca", în care trebuiesc sa fie înscrise toate perioadele de munca cu salarii și sporuri lunare de la începutul pana la încetarea activității.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1