Subiect "grupa 2 a" Deschis de zoica.n la data: 03/22/2021 8:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa 2 a
Scris de: zoica.n la data: 03/22/2021 8:27am
Gen:f
Data nasterii:13.05.1962
Stagiul de cotizare:36 ani
Alte date:
Intrebare:pot beneficia de prevederile ord 50/1990retroactiv avand in vedere ca in cartea de munca nu este stipulat grupa a2a in perioada 1984-1986 si nu am adeverinta ptr ca nu gasesc arhiva unitatii respective.
am fost timp de 2 ani la unitatea respectiva ca inginer zootehnist stagiar.
Re: grupa 2 a
Scris de: la pensie la data: 03/22/2021 10:43am
Pentru a beneficia de grupa de munca trebuie sa faceti dovada ca ati lucrat in un loc incadrat in grupa de munca.
Incadrarea in grupa de munca nu se face automat prin incadrarea in prevederile ordinului 50/1990 ci pentru aceasta trebuia ca angajatorul sa fi facut un dosar pentru locurile de munca propuse pentru incadrarea in grupele de munca, insotit de avizele si aprobarile necesare care apoi trebuia depus la Casa de pensii.
Deci sfatul nostru este ca mai inainte de a cauta arhiva trebuie sa va informati daca acolo unde ati lucrat au fost facute demersurile necesare pentru incadrarea unor locuri de munca in grupele de munca.
Daca sunteti convinsa ca au fost facute astfel de demersuri continuati cu cautarea arhivei pentruca si in cazul actiunii in justitie pe care spuneati ca ati deschis-o trebuie sa faceti dovada incadrarii locului dv de munca in o grupa de munca superioara.
In cautarea arhivei societatii in care ati lucrat folositi si informatia ca preluarea arhivei unei societati desfiintate trebuia luat avizul filialei judetene a arhivelor statului. Deci acolo puteti merge si cere informatii in privinta societatii careia i s-a dat avizul de preluare a arhivei care va intereseaza.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1