Subiect "incetarea activitatii" Deschis de Ivascu Ion la data: 03/22/2021 2:51pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
incetarea activitatii
Scris de: Ivascu Ion la data: 03/22/2021 2:51pm
Gen:M
Data nasterii:16 aug 1961
Stagiul de cotizare:35
Alte date:14 ani si 7 luni in grupa II-a, 5 ani facultate si 9 luni armata
Intrebare:
La 16 august 2021 implinesc 60 de ani iar la 1 sept 2021 am 35 ani vechime curata din care 14 ani si 7 luni in grupa II-a, la care se adauga 5 ani facultate si 9 luni armata. Pe 16 august voi depune dosarul pt anticipata partiala iar pe 16 decembrie 2021 aceasta pensie ar trebui sa se transforme automat in limita de varsta daca Legea 263/2010 va mai fi in vigoare. Intre cele doua date fiind vorba de doar 4 luni din care 2 luni vor trece pana la primirea decizie iar inca 2 luni pentru predarea gestiunii la firma unde lucrez, exista posibilitatea ca eu la 16 decembrie sa nu fi transmis inca incetarea activitatii. Intrebare: Mai trebuie sa fac ceva la 16 decembrie pt obtinerea pensiei limita de varsta daca nu am transmis incetarea la acea data si implicit nu am beneficiat de anticipata partiala? Exclud depunerea dosarului in decembrie direct pt limita de varsta datorita instabilitatii legislatiei.
Re: incetarea activitatii
Scris de: la pensie la data: 03/23/2021 2:48am
In legislatia pensiilor se prevede ca trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, adica fara cerere.
La trecerea la pensie pentru limita de varsta se recalculeaza pensia prin luarea in calcul a stagiilor de cotizare asimilate pentru perioada studiilor universitare si ale stagiului militar. Deci daca la depunerea dosarului pentru pensie anticipata partiala depuneti si dovezile pentru stagiile de cotizare asimilate, la trecerea la pensie pentru limita de varsta, teoretic, nu trebuie sa mai interveniti cu nimic. Insa trebuie sa aveti in vedere ca trecerea de la o pensie la cealalta nu se face exact incepand cu luna ianuarie 2022 ci aceasta mai intarzie inca 2-3 luni astfel ca, daca vedeti ca aceasta intarzie, trebuie sa interveniti cu o cerere de atentionare.
Re: incetarea activitatii
Scris de: Ivascu Ion la data: 03/23/2021 10:55am
la pensie :
In legislatia pensiilor se prevede ca trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie pentru limita de varsta se face din oficiu, adica fara cerere.
La trecerea la pensie pentru limita de varsta se recalculeaza pensia prin luarea in calcul a stagiilor de cotizare asimilate pentru perioada studiilor universitare si ale stagiului militar. Deci daca la depunerea dosarului pentru pensie anticipata partiala depuneti si dovezile pentru stagiile de cotizare asimilate, la trecerea la pensie pentru limita de varsta, teoretic, nu trebuie sa mai interveniti cu nimic. Insa trebuie sa aveti in vedere ca trecerea de la o pensie la cealalta nu se face exact incepand cu luna ianuarie 2022 ci aceasta mai intarzie inca 2-3 luni astfel ca, daca vedeti ca aceasta intarzie, trebuie sa interveniti cu o cerere de atentionare.

Va multumesc mult.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1