Subiect "pensie anticipata" Deschis de Rarinca Aneta la data: 04/17/2021 9:18am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Rarinca Aneta la data: 04/17/2021 9:18am
Gen:feminin
Data nasterii:10 10 1959
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:La trecerea de la pensia anticipata la cea de drept se recalculeaza pensia din nou sau se elimina doar penalitatea care am avuto?
Re: pensie anticipata
Scris de: GicaH la data: 04/17/2021 11:20am
Rarinca Aneta :
Gen:feminin
Data nasterii:10 10 1959
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:La trecerea de la pensia anticipata la cea de drept se recalculeaza pensia din nou sau se elimina doar penalitatea care am avuto?

La trecerea din oficiu de la pensie anticipata la pensie limita de varsta se recalculeaza pensia eliminându-se penalitățile dacă este pensie anticipata partial și adăugându-se punctajele aferente perioadei de la depunere dosar, punere în plata sau alte drepturi pentru perioade asimilate de exemplu, care nu au fost introduse inițial în calculul pensiei.
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/17/2021 2:18pm
Raspunsul domnului Gica este corect.
La trecerea de la pensia anticipata partiala pe langa eliminarea diminuarii pensiei se recalculeaza pensia lundu-se in calcul stagiile de cotizare neluate in calculul pensiei anticipate partiale, adica : stagiile de cotizare realizate dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala, a stagiilor de cotizare asimilate pentru perioada pensiei de invaliditate, a stagiului militar si a studiilor universitare, daca este cazul, care nu s-au luat in calculul pensiei anticipate partiale.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1