Subiect "Lamurire" Deschis de Ivascu Ion la data: 04/17/2021 2:35pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Lamurire
Scris de: Ivascu Ion la data: 04/17/2021 2:35pm
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma lamuriti in privinta felului in care programul dv calculeaza pensia astfel:
-se stie ca la pensionarea anticipata partiala incepand cu 2011 se utilizeaza un indice de corectie dar nu se fructifica si perioadele asimilate(grupe de munca, armata, facultate) Acestea se adauga la indeplinirea conditiilor pentru limita de varsta dar nu se mai inmultesc cu indicele de corectie. Cum sa folosim programul dv astfel incat sa avem rezultate cat mai aproape de realitate? Eu am completat toate datele dar cred ca programul a inmultit cu 1,41 si perioadele asimilate rezultand o pensie mai mare decat cea reala. Sau gresesc?
Re: Lamurire
Scris de: GicaH la data: 04/18/2021 6:19am
Ivascu Ion :
Gen:M
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:Va rog sa ma lamuriti in privinta felului in care programul dv calculeaza pensia astfel:
-se stie ca la pensionarea anticipata partiala incepand cu 2011 se utilizeaza un indice de corectie dar nu se fructifica si perioadele asimilate(grupe de munca, armata, facultate) Acestea se adauga la indeplinirea conditiilor pentru limita de varsta dar nu se mai inmultesc cu indicele de corectie. Cum sa folosim programul dv astfel incat sa avem rezultate cat mai aproape de realitate? Eu am completat toate datele dar cred ca programul a inmultit cu 1,41 si perioadele asimilate rezultand o pensie mai mare decat cea reala. Sau gresesc?

Programul va calculează corect ce introduceți pentru pensie limita de varsta, chiar și Stagiul pentru grupa de munca. Armata, facultatea, alte stagii asimilate nu se iau în considerare, deci dacă va pensionati anticipat, sau anticipat partial, nu le introduceți, pentru un calcul cât mai corect.
Re: Lamurire
Scris de: la pensie la data: 04/18/2021 8:45am
Aveti dreptate, acelasi program de pe site nu poate calcula diferentiat perioade cu punctaj corectat si perioade cu punctaj necorectat.
Insa puteti face un mic artificiu pentru a obtine rezultatul corect la calculul pensiei pentru limita de varsta.
De fapt acest artificiu reproduce modul de calcul facut de casa de pensii in astfel de situatie si anume :
1 Deschideti mai intai un program pentru calculul pensiei anticipate partiale in care nu introduceti stagiile de cotizare asimilate (stagiu militar, studii universitare sau perioada de pensie de invaliditate), asa cum propune domnul Gica.
In acest program introduceti in pagina de intrare indice de corectie.
2 Deschideti un al doilea program in care nu mai introduceti perioadele introduse in primul program ci numai stagiile asimilate excluse la primul program si eventuale stagii de cotizare lucrate dupa depunerea dosarului de pensie anticipata partiala,
In acest al doilea program nu mai introduceti indice de corectie in pagina de intrare
-Faceti calculul "Punctajului mediu" al pensiei pentru limita de varsta astfel :
Punctajul mediu al pensiei pentru limita de varsta = Punctajul mediu corectat din primul program + Punctajul mediu necorectat din al doilea program.
- Faceti calculul valorii pensiei pentru limita de varsta inmultind Punctajul mediu al pensiei pentru limita de varsta calculat mai sus cu valoarea punctului de pensie din data efectuarii calculului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1