Subiect "Data iesirii la pensie" Deschis de Voinea Ion la data: 04/21/2021 7:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Data iesirii la pensie
Scris de: Voinea Ion la data: 04/21/2021 7:56am
Gen:Masculin
Data nasterii:13.08.2021
Stagiul de cotizare:32 de ani din care 11 ani si 2 luni grupa 2 procent 100% in perioada 15.07.1982-01.01.1993.Casa de pensii Braila ma informat ca mai trebuie sa lucrez 3 ani.Cum este corect? Cand depun dosarul pentru pensionare? Va multumesc.
Alte date:
Intrebare:
Re: Data iesirii la pensie
Scris de: la pensie la data: 04/21/2021 9:55am
Datele sunt prezentate neglijent.Data nasterii este gresita si nu va putem face niciun calcul. Perioada indicata ca fiind lucrata in grupe II de munca este de 10 ani si 5 luni.
Daca sunteti nascut dupa 01 ianuarie 1950 aveti varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 10 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si 6 luni.
Deci daca este recunoscut stagiul de cotizare lucrat in grupa II de munca trebuie sa mai lucrati 6 luni pentru a realiza stagiul complet de cotizare, pentru a putea beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca. Daca vi s-a spus ca mai trebuie sa lucrati inca 3 ani pentru a realiza stagiul complet de cotizare, pentru a putea beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in grupa de munca, inseamna ca nu a fost recunoscuta perioada lucrata in grupa II de munca.
Deci mai intai clarificati daca vi s-a recunoscut perioada lucrata in grupa de munca sau motivul nerecunoasterii si apoi reveniti cu data clare.
Scris de: Voinea Ion la data: 04/21/2021 10:17am
Gen:
Data nasterii:13.08.1960
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scris de: Voinea Ion la data: 04/21/2021 10:22am
Gen:masculin
Stagiul de cotizare:15.07.1982-01.10.1993 grupa II 100%
Alte date:
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 04/21/2021 12:41pm
Daca este recunoscut stagiul dv de cotizare in grupa II de munca, de 11 ani intregi, aveti urmatoarele drepturi la pensie.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 13 august 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si 9 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 11 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 3 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani si 4 luni adica in data de 13 decembrie 2021daca va completati stgiul de cotizare cu 3 luni si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, daca va completati stgiul de cotizare cu 3 luni si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani.. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Scris de: Voinea Ion la data: 04/28/2021 10:31am
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Casa de pensii recunoaste doar 8 ani si 4 luni din cei 11 ani si 2 luni de grupa a II a.Cand pot depune dosarul?
Scris de: la pensie la data: 04/28/2021 12:21pm
In acest caz raspunsul se modifica astfel :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 13 august 2025 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare. Daca aveti lucrati efectiv 32 ani cu acest stagiu suplimentar realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si va mai trebuie 1 an pentru realizarea stagiului complet de cotizare de 35 ani.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 2 ani si 8 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani si 4 luni adica in data de 13 decembrie 2022 daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani cumuland stagiul de cotizare lucrat cu stagiul de cotizare suplimentar pentru stagiul in grupa de munca. Daca in stagiul de cotizare mentionat de dv de 32 ani ati inclus si cei 2 ani suplimentari pentru stagiul in grupa de munca atunci pentru a realiza stagiul complet de cotizare de 35 ani trebuie sa mai lucrati 3 ani asa cum a spus functionarul de la Casa de pensii
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani. Diminuarea depinde de numarul de luni de anticipare si de numarul de ani intregi cu care este depasit stagiul complet de cotizare la data depunerii dosarului.
Scris de: Voinea Ion la data: 04/29/2021 10:52am
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am 32 de ani lucrati efectiv din care 8 ani de grupa a II a 100 %. Ca sa depun dosarul acum functionarul a spus ca trebuie sa mai platesc 35 de luni ca sa-mi completez stagiul normal de 35 de ani. Din calculele facute de mine,32 ani efectiv plus 2 ani si 8 luni, diferenta grupa, rezulta 34 ani si 8 luni. Ar fi trebuit sa mai platesc aproximativ 4 luni. Cum este corect?
Scris de: la pensie la data: 04/29/2021 3:19pm
Caculul dv si al functionarului de la Casa de pensii sunt gresite.
Asa cum am precizat in raspunsul anterior pentru stagiul de 8 ani intregi lucrat in gr II de munca beneficiati de stagiu de cotizare suplimentar aferent grupelor de munca de 2 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare. Daca aveti lucrati efectiv 32 ani cu acest stagiu suplimentar realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si va mai trebuie 1 an pentru realizarea stagiului complet de cotizare de 35 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1